Znova se je med strelce pri Newyorčanih vpisal John Tavares, ki je tako zadel še na četrti tekmi zapovrstjo. Ob tem je prispeval še podajo. Najboljši strelski izkupiček na tekmi je imel sicer Nick Leddy z golom in dvema podajama.

"Vemo, da imamo dobro ekipo, in verjamemo, da lahko premagamo vsakogar. To tudi pričakujemo. Čaka nas še veliko tekem, tako da se še vedno najprej trudimo priti v končnico," je ameriškim medijem povedal Tavares. Islanders so se z zmago točkovno izenačili z vodilno ekipo vzhodne konference Montrealom.

Ta je doma po kazenskih strelih z 2:3 izgubil proti Floridi, pri čemer je odločilni kazenski strel zadel Dave Bolland. Po kazenskih strelih je z 2:3 izgubila tudi Philadelphia proti Buffalu, Bryan Flynn je dosegel odločilni zadetek.

Prav tako pa so kazenski streli odločili tudi dvoboj New York Rangers in Vancouvra (obe ekipi sta sicer zaenkrat na dokaj zanesljivi poti v končnico), pri čemer je slavil slednji s 5:4. Henrik Sedin je dosegel dva gola za zmagovalce, odločilni kazenski strel pa je izvedel Radim Vrbata.

Prav tako je zaenkrat, kar zadeva končnico, varen tudi Pittsburgh, čeprav je doma izgubil proti Columbusu z 1:2. Zmagoviti gol je zabil Brandon Dubinsky 2:17 minute pred koncem. Washington, ki ima točko več od Pittsburgha v vzhodni konferenci, je s 5:1 odpravil peto ekipo zahodnega dela Winnipeg, Nicklas Backstrom je vpisal dva gola in podajo.

San Jose pa se je z zmago s 5:2 v Dallasu za dve točki oddaljil od Los Angelesa, ki je deveti v zahodni konferenci. Andrew Desjardins je k zmagi prispeval dva zadetka.

Los Angeles Anžeta Kopitarja, za katerim je niz šestih zmag, bo sedmo skušal dobiti v noči na nedeljo, ko bo gostoval v San Joseju.