Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus - Atalanta
1

Juve si je v nedeljo privoščil nepričakovan kiks, ko ni uspel premagati predzadnje Cesene (2:2). Rezultat je povzročil kar nekaj slabe volje v slačilnici in pri navijačih, saj sedaj ni čas za spodrsljaje, saj prihaja odločilni del sezone. Pred tekmo osmine finala lige prvakov proti Borussii mora stara dama poskrbeti za mir v hiši in se odkupiti navijačem z zmago. Čeprav bo šlo tudi za varčevanje moči, bi domači morali premagati neprepričljivo Atalanto, verjetno z več kot golom razlike.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Stuttgart - Borussia (D)
2

Borussia nima več veliko prostora za spodrsljaje, če želi rešiti sezono. Čeprav jih prihodnji teden čaka tekma osmine finala lige prvakov, vsi v klubu zatrjujejo, da je prioriteta bundesliga in Jürgen Klopp bo danes na igrišče poslal najmočnejšo zasedbo, ki ima le en cilj, da proti zadnjeuvrščenemu Stuttgartu (brez zmage je že šest tekem) pride do vseh treh točk in se z njimi na lestvici pomakne bližje sredini.

Košarka - Francija - Ligaški pokal

Nanterre - Le Mans
1

Nanterre je v zadnjem obdobju postal močnejši francoski klub od Le Mansa in je tudi danes v vlogi velikega favorita. O razmerju moči nekaj pove tudi rezultat njune torkove medsebojne tekme v pokalu eurochallenge, ko je Nanterre zmagal z 85:68.

Košarka - Španija - Pokal

Real Madrid - CAI Zaragoza
1

Real je prvi favorit za osvojitev pokalne lovorike, saj je z izjemo Barcelone za ostale španske klube na normalen dan preprosto premočan. Izpad že pred finalom bi pomenil veliko senzacijo, kateri pa danes najverjetneje ne bomo priče.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Dornbirn - Olimpija
1

Olimpija je po torkovem porazu v Tivoliju proti KAC ponovno obsojena na to, da bo sezono končala brez nastopa v končnici. V drugačnem položaju pa so pri Dornbirnu, saj za Gradcem, ki trenutno drži zadnje mesto za v končnico, zaostajajo le tri točke. Verjetno bodo domači zelo motivirani, da premagajo odpisane zmaje in se približajo uresničitvi cilja. Velja omeniti tudi, da Dornbirnova igra nikakor ne ustreza Olimpiji, o čemer priča tudi podatek, da so se vse letošnje štiri medswebojne tekme teh dveh klubov končale z zmago Avstrijcev.