Za vas imamo fantastično novico! Iz prve roke smo izvedeli, da so v Planici bagri že začeli kopati globoko luknjo v izteku letalnice. Trenutno so na globini 187 metrov in še kopljejo. Peter bo čez slab mesec dni lahko poletel 450 metrov, ob sreči z vzgornikom še kak meter dlje. Peter, do podna! Tudi če do globine 452 metrov skoči kak Norvežan, boste ravno tako srečni, kajneda. Avstrijcem pa bomo vstop v dolino pod Poncami prepovedali. Drugi tako in tako ne znajo skakati, kaj šele leteti. Ste zdaj spet pomirjeni, srečni, rahlo vznemirjeni? Ste šli kupovat vstopnice za ogled tekem, da si boste nov slovenski rekord ogledali v živo? Naj vam povemo, da smo se samo šalili. V Planici bo mogoče skočiti 252 metrov in nič dlje. Banda hudičeva FIS-ovska s Hoferjem na čelu. Bentite dalje!

Ste bili jezni, ko je Tina osvojila le bori dve zlati in eno srebrno in se ji je pri rekordnem naskoku na pet medalj enega svetovnega prvenstva ustavilo že pri veleslalomu in je pušnila na veliko še slalom? Ste prijateljem ob treh kozarcih piva prepričljivo razložili, da bi tisti slalom še vi odpeljali bolje, če bi vam le nekdo dobro nabrusil vaše stare elanke in posodil ta oprijeti kombinezon? Tudi po tem kriteriju se uvrščate med prave Slovence, lovce za rekordi in ljubitelje rekordnih dosežkov. In če ste ob vsem skupaj pomislili še na mednarodno zaroto vodilnih v taisti smučarski zvezi, ki je poskrbela za moker sneg, vremenske nevšečnosti in premalo pečen hamburger, da ja ne bi Tini uspelo priti do rekorda, potem ste še bolj naš.

Obsedenost Slovencev z rekordi vseh vrst je neizmerna. Nima meja. No, pač. Meja je Mars. Ja, prav ste prebrali, meja je Mars. Vsi resni medijski portali so pred dnevi poročali o fantastičnem uspehu Slovenca, ki se je uvrstil med sto kandidatov za enosmerno vozovnico do Marsa. Ja, tokrat se pa ne šalimo. Prav ste prebrali. Enosmerno! Nizozemski organizatorji resničnostnega šova (ja, spet, prav ste prebrali, bizarna zadeva bo resničnostni šov!) so sporočili, da se je za enosmerno brezplačno vozovnico do Marsa prijavilo več kot 200.000 ljudi. Se pravi – na Zemlji živi več kot 200.000 bedakov, ki so se pripravljeni odpeljati vse do Marsa in tam ostati do bridkega konca, da bi svet to lahko v živo spremljal prek televizijskih zaslonov. Menda ni šala. Sam sicer še vedno ne morem čisto verjeti, kaj šele dojeti, ampak spodbudno je pa vsaj to, da je med najboljšimi tudi naš človek. Kaj ne bi bil? Slovenci smo lovci na rekorde. Tudi na tako bizarne, kot je pot do Marsa in – ne, nič nazaj. Do tja! Zdaj se bo ta naš kleni lovec na rekorde spopadel s kandidati, kot je Britanka Maggie, ki namerava na Marsu zaploditi otroka, ali pa Ryan, ki v življenju še ni spolno občeval. Hja, ravno za skupaj sta! Rekorderjem želimo veliko sreče in si potihoma želimo, da bo do Marsa mogoče poleteti iz Planice. To bi pa bil rekord, kajne!