Mariborčanka ima v Braziliji lepo priložnost za viden dosežek, saj jo v naslednjem krogu čaka domača igralka, ki na turnirju nastopa s povabilom organizatorja, Beatriz Haddad Maia, 234. s svetovne računalniške lestvice.

Hercogova, ki lahko v naslednjih mesecih občutno popravi svojo uvrstitev na razpredelnici WTA, saj zaradi lanske poškodbe brani le majhno število točk, je na vseh letošnjih turnirjih preskočila uvodno oviro. Tako na Kitajskem kot v Sydneyju, kjer je morala skozi kvalifikacije, ter Melbournu, kjer je z nastopi nato končala v drugem krogu.

Katarina Srebotnik uspešna v Dubaju

Najboljše teniške igralke so ta teden v Dubaju, kjer poteka turnir WTA z nagradnim skladom 2,5 milijona dolarjev. Med njimi je tudi Katarina Srebotnik, ki se je s partnerko v igri dvojic Francozinjo Carolino Garcio že uvrstila v četrtfinale. V drugem nastopu sta bili boljši od Marine Erakovic in Heather Watson s 6:3, 6:4.

Za vstop v polfinale se bosta Srebotnikova in Garcijeva pomerili z drugima nosilkama iz Rusije Ekaterino Makarovo in Eleno Vesnino.