Krovna smučarka zveza (Fis) je v sodelovanju z dopinškim varuhom tekmovanj, svetovno protidopinško agencijo Wada, sporočila, da bodo tekmovalci na skakalnicah in v smučinah v Falunu pod ostrim drobnogledom. V vseh 21 disciplinah bodo morali vzorce oddati prvi štirje, poleg njih pa še naključno izžreban tekmovalec.

Skupno bodo v projektu, povezanem s SP, ki poteka že od maja lani, izvedli 1421 testov, veliko tudi izven tekmovanj, vsi tekmovalci pa bodo morali tudi prestati testiranja za biološki potni list. Stroški enoletnega dopinškega programa takšnih razsežnosti znašajo 1,6 milijona dolarjev.

Na jubilejnem 50. nordijskem SP pa pričakujejo tudi rekordno število držav udeleženk. Prijavilo se je kar 59 držav s 701 udeležencem, je danes sporočil predsednik zveze Gian Franco Kasper. "Te visoke številke govorijo o tem, kako priljubljen je smučarski šport in prepričan sem, da bo prvenstvo zelo uspešno," je dejal Kasper. Prireditelji pa pričakujejo veliko gledalcev, saj so že v predprodaji prodali 180.000 vstopnic.