Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Schalke - Real (M)
2
Schalke in madridski Real se med seboj dobro poznata, nenazadnje sta se v izločilnih bojih lige prvakov srečala že lani, ko so aktualni evropski prvaki rudarje odpravili s skupnim izidom 9:2. Beli balet je letos še močnejši, a se je po nove letu znašel v krizi. Poleg poškodb številnih pomembnih igralcev je ekipa deležna tudi kritik s strani navijačev, ki ji očitajo neprofesionalen odnos. Madridčani so v osmini finala vsekakor moštvo na katerega gre staviti, a tako dominantne predstave kot so jo proti moštvu iz Gelsenkirchna pokazali lani, tokrat najverjetneje vseeno ne gre pričakovati.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Basel - Porto
0
Basel je v skupinskem delu lige prvakov pokazal všečen nogomet, a utegne imeti še nekaj težav, saj je po zimskem premoru odigral zgolj dve prvensteni tekmi. Porto je na drugi strani že v utečenem tekmovalnem ritmu, kar je gotovo voda na njegov mlin. Zmagovalca utegnejo odločiti malenkosti, še zdaleč pa ne bi bilo presenečenje, če se bo srečanje končalo brez zmagovalca.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Rijeka - Hajduk
1
Pri naših južnih sosedih bo danes kar nekaj pozornosti požel jadranski derbi med drugouvrščeno Rijeko in tretjeuvrščenim Hajdukom, ki pa za varovanci trenerja Matjaža Keka zaostaja že za velikih 11 točk. Rečanom se sicer pozna, da so pozimi doživeli kar nekaj sprememb, med drugim so ostali brez svojega najboljšega strelca Andreja Kramarića, ki že zabija na Otoku. A ne glede na to, velja poudariti, da bo Rijeka igrala na domačem igrišču, kjer je v prvenstvu v letošnji sezoni vpisala le en remi in poraz.

Hokej - ZDA - NHL

Colorado - LA Kings
2
Zadnji medsebojni dvoboj so s 3:2 dobili hokejisti Colorada, a za LA Kings se zdi, da so le našli zmagovalni ritem, saj so nanizali pet zaporednih zmag, po dolgem strelskem postu pa je mrežo znova zatresel tudi Anže Kopitar. Moštvi imata sicer zelo podoben izkupiček, saj so kralji v letošnji sezoni dobili le dve tekmi več.