Ovečkin je poskrbel za svoj 37. gol v sezoni, s čimer je na vrhu lestvice strelcev v ligi. Prispeval pa je še podajo prti golu Joela Warda, kar je bilo dovolj za tretjo zmago Washingtona na medsebojnih tekmah v sezoni. Ruski zvezdnik je poskrbel tudi za vroče trenutke na tekmi, saj so domači menili, da je bil njegov udarec, s katerim je Krisa Letanga spravil na led, prekršek, sodniki pa Rusa niso izključili. Posledica je bila tudi nervozna in groba igra domačih ter več izključitev, gostje so tako en gol dosegli ob prednosti 5-3, Pittsburgh pa ni izkoristil nobenega od svojih treh "power-playev" in je v tem elementu igre neuspešen že v 18 zaporednih poskusih.

Na sedmih tekmah večera je sicer najvišjo zmago dosegel Nashville, ki je s 5:1 odpravil San Jose, New Jersey pa je bil z 2:1 po kazenskih strelih boljši od Buffala. Patrik Eliaš je že v sedmi minuti popeljal vrage v vodstvo, ki je zdržalo do zadnje tretjine in izenačenja Tylerja Ennisa. Pri kazenskih strelih pa so domači tekmo hitro končali, saj sta bila uspešna oba prva strelca Scott Gomez in Jacob Josefson.

Nashville pa je za šesto zaporedno zmago povozil San Jose. A domači se lahko za zmago zahvalijo predvsem izjemnemu vratarju Pekki Rinneju, ki je ustavil vse strele razen enega. Premagal ga je le Matt Irvin na začetku tekme, potem pa je zaklenil gol in zbral 42 obramb. Njegovi soigralci v napadu pa so počasi luknjali mrežo gostov in nazadnje prišli do številke pet.

S tremi goli se je v Dallasu izkazal napadalec St. Louisa Jamie Benn, ki je prvič v karieri dosegel tri zadetke na eni tekmi in prispeval levji delež k zmagi 4:1.

Ekipa slovenskega hokejista v NHL Anžeta Kopitarja Los Angeles danes ni igrala, nov dvoboj čaka kralje v noči na četrtek, ko bodo gostovali v Denverju pri Coloradu.