Ko so hokejisti Olimpije kvalifikacije za končnico začeli s porazoma proti Bolzanu in Gradcu, je bilo lahko slehernemu spremljevalcu domačega hokeja jasno, da je iz Tivolija izginila še zadnja trohica upanja po uvrstitvi v izločilne boje. A trener Fabian Dahlem takrat še ni vrgel puške v koruzo. »Mislite, da se bomo predali? Je to nemška mentaliteta? Ni. Verjemite, da tudi slovenska ni. Borili se bomo do konca,« je razlagal nemški trener Fabien Dahlem. Čeprav je globoko v sebi zagotovo vedel, da z Olimpijo ne bo dosegel končnice, je pred javnostjo vendarle moral ostati hraber.

Od tedaj sta minili novi tekmi, po katerih se Ljubljančanom pričakovano ni uspelo približati neposrednim konkurentom za četrtfinale. Po nedeljski zmagi v nedeljo v Innsbrucku se je sinoči v Tivoliju igralo po notah koroškega KAC, ki je slavil prepričljivo – s 4:1. Olimpija je bila boljša na uvodu, a premoči ni znala kronati z zadetkom. Slovence je povsem presekal vodilni zadetek gostov v drugi tretjini, po katerem so nehali igrati.

Čeprav je bilo jasno, da tivolskih hokejistov hitro zmanjkuje, reakcije s klopi ni bilo. KAC je z igro na telo podivjal na ledu in napolnil mrežo vratarja Miike Wiikmana, ki se je moral po odmoru preseliti na klop. Za njegovega namestnika Tomaža Trelca in soigralce je bil preostanek tekme le še revijalnega pomena. In še to – Olimpija ima tako slab obisk, da je zaprla celo glavno zahodno tribuno. Kakšen vrhunec sezone!

EBEL, 4. krog drugega dela, skupina A: Beljak – Salzburg 2:3, Alba – Linz 0:3, Dunaj – Znojmo 3:4, vrstni red: Salzburg 12, Linz 11, Znojmo, Dunaj in Beljak po 4, Alba 2, skupina B: Olimpija – KAC 1:4 (0:0, 0:4, 1:0, gledalcev 600; 0:1 Jacques 22/PP1, 0:2 Lundmark 32, 0:3 Setzinger 36, 0:4 Furey 37, 1:4 Uduč 59), Gradec – Bolzano 2:3, Dornbirn – Innsbruck 1:2, vrstni red: Bolzano 12, Gradec 8, KAC 7, Dornbirn 5, Olimpija in Innsbruck po 2. Pari prihodnjega kroga, petek ob 19.15: Dornbirn – Olimpija, KAC – Bolzano, Innsbruck – Gradec, Znojmo – Beljak, Linz – Salzburg, Dunaj – Alba.