Na inšpektoratu potrošnikom svetujejo, da oglaševalskim sporočilom za to napravo ne nasedajo, "saj z njo zanesljivo ne boste prihranili, kvečjemu potrošili dodaten denar na nakup naprave in še mesečno za njeno uporabo, ker za delovanje porablja delovno energijo, ki jo gospodinjstva plačujejo".

Kot v sporočilu za javnost pojasnjujejo na inšpektoratu, ima namreč Energy Saver Pro vgrajen kondenzator z zmožnostjo kompenzacije induktivne jalove moči za nekaj sto vatov, kar pa ne zmanjšuje porabe delovne energije, temveč le izboljšuje faktor delavnosti toka - to pa je za gospodinjstva brezpredmetno. Gospodinjstva imajo namreč vgrajena števce porabe delovne energije, ne pa tudi števce jalove energije.

Distribucija izdelka, po doslej zbranih podatkih pa tudi oglaševanje, ne potekata iz Slovenije, zato inšpektorat opozarja na previdnost pri vračanju izdelka. Potrošniki namreč lahko ostanejo tako brez denarja kot izdelka. Potrošnikom v primeru težav pri vračilu izdelka in posledično vračila kupnine na področju EU svetujejo, da se obrnejo na Evropski potrošniški center.

"Tržni inšpektorat v danem primeru ne more pomagati, saj proizvod ni kupljen na slovenskem trgu, ampak je preko raznih dostavnih služb le prinesen (izročen) slovenskemu naročniku," poudarjajo.

Ob tem še navajajo, da imajo potrošniki, ki so izdelek že kupili, skladno z zakonom o varstvu potrošnikov možnost odstopiti od pogodbe v roku 14 dni od prejema izdelka, ne da bi morali pri tem navesti razlog.