Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Shakhtar D. - Bayern (M)
2

Bavarci so po slabšem začetku leta 2015 le strnili svoje vrste in nazadnje s kar 8:0 zmleli Hamburg. To jim bo dalo krila in potrditev, da so poleg Reala in Barcelone edini zares pravi favoriti v letošnji ligi prvakov. V bistvu ni prav nobenega dvoma, kdo bo iz tega para napredoval v četrtfinale, manjše vprašanje je le, če lahko morda Ukrajinci kljub težki politični situaciji v državi, zaradi katere svojih tekem letos sploh ne igrajo v domačem Donjecku, danes presenetijo in ostanejo neporaženi. Čeprav jim motivacije ne bo manjkalo, je to manj verjetno, saj je Guardiolin bavarski stroj dobro ogret.

Nogomet - Liga prvakov

PSG - Chelsea
0, 2

Eden najbolj zanimivih dvobojev osmine finala bo verjetno odločen šele na drugi tekmi, saj gre v Parizu pričakovati dokaj izenačen dvoboj z rahlo pobudo domačih, ki bodo skušali prebiti čvrsto obrambo Chelseaja, ki bo tokrat zadovoljen že z remijem. A Londončani se dobro spomnijo lanske tekme, ko so tu izgubili z 1:3 in nato doma komaj v izdihljajih tekme zmagali z 2:0 in obrnili dvoboj v svojo korist, zato tokrat verjetno prihajajo še bolj osredotočeni na to prvo tekmo in bodo dali vse od sebe, da se ne spravijo v takšno godljo kot lani. Mirno lahko tudi ocenimo, da je Chelsea letos še za stopnjo ali dve boljši kot lani, PSG pa ima trenutno dokaj povprečno formo ter kar precej težav s poškodbami, tako da ga najbrž lahko do zmage popelje le kakšna mojstrovina Ibrahimovića, drugače pa so možnosti precej 50:50.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Olimpija - KAC
1, 0

Olimpija je z nedeljsko zmago v Innsbrucku (4:1) ohranila minimalne možnosti za preboj v končnico. Mlada ljubljanska zasedba bo zato tudi danes gotovo odločno in motivirano krenila v tekmo s Celovčani, ki jim letos kar ležijo, saj so jih v Tivoliju obakrat premagali. Ker za zmaje šteje le zmaga, bodo šli v tekmo na vse ali nič, medtem ko KAC niti ne potrebuje nujno obeh točk, zato se zdijo kvote stavnic nekoliko preveč nagnjene v korist gostov, to pa bi veljalo izkoristiti.

Tenis - ATP - Marseille

Zverev A. - Monfils G.
2

Monfils bi na domačih tleh moral izkoristiti prednost znanega okolja in podporo publike ter unovčiti premoč v kvaliteti proti sicer talentiranemu 17-letnemu nemškemu kvalifikantu.