S tem je v drugi tretjini izenačil izid na 1:1, pomembno zmago proti drugouvrščeni ekipi vzhoda pa sta svoji ekipi v zadnjem delu zagotovila Jordan Nolan in Jeff Carter. Končni izid 3:2 je pol minute pred koncem postavil napadalec Tampe Tyler Johnson. Kopitar je na ledu preživel 20 minut in pol, sprožil pa je tri strele.

Calgary, neposredni konkurent kraljem v boju za osmo mesto zahodne konference, ki še vodi v končnico, je zabeležil poraz. Na domačem terenu ga je s 3:2 premagal Boston, ki je zaenkrat prav tako na robu mest, ki vodijo v končnico, le da Bruins igrajo v vzhodni konferenci. Boston je že po prvi tretjini z goloma Brada Marchanda in Zdena Chare vodil z 2:0, gostitelji so se dvakrat približali, toda izenačiti jim ni uspelo.

Kopitarjevi kralji v zadnjem času zagotovo pogledujejo tudi na tekme Minnesote in Vancouvra, ki sta na lestvici tik pred njimi, tokrat pa sta se pomerila v medsebojni tekmi. Boljši so bili domači Canucksi, ki so z goli Henrika Sedina, Boa Horvata in Alexa Biege zmagali s 3:2. Za Minnesoto je oba gola dosegel Nino Niederreiter.

Prave strelske vaje so gledalci videli na newyorškem derbiju, v katerem so rangerji kot gosti premagali otočane, vodilno ekipo metropolitanske skupine, kar s 6:5. Rangers so si zmago priborili v zadnji tretjini, v kateri so izničili zaostanek s 3:5. Zanimivo je, da je le en igralec zadel dvakrat, to je v zmagovalni ekipi uspelo Ryanu McDonaghu, odločilni gol pa je dobre štiri minute pred koncem dosegel Kevin Klein.

Strelci so bili razpoloženi tudi v Ottawi, kjer je Carolina domače premagala kar s 6:3, in v Denverju, kjer je Colorado s 5:2 ugnal Arizono, a na obeh tekmah ni bilo niti enega igralca, ki bi dosegel več kot en gol.

Veliko golov je padlo tudi v Winnipegu, kjer so domači Jets po kazenskih strelih s 5:4 ugnali Edmonton in se v zahodni konkurenci utrdili na petem mestu, medtem ko je Edmonton zadnji, brez realnih možnosti za uvrstitev v končnico. Za domače je dvakrat v polno zadel Bryan Little, za goste se je z enakim dosežkom lahko pohvalil Nail Jakupov.

Montreal, vodilna ekipa vzhoda, se je veselil zmage v Detroitu, za zmago 2:0 sta v polno zadela Tomaš Plekanec in Max Pacioretty.