"Zelo dobro se zavedamo, da ta naša skakalnica, ki ima sicer vse mednarodne homologacije, ni več moderna, profili so precej zastareli. Zato moramo v naslednjih petih do desetih letih nekaj korenito spremeniti. Vendar če hočemo postati konkurenčni, biti ves čas v družbi z Lillehammerjem, Sapporom, Oberstdorfom in drugimi velikimi centri, potem moramo k rekonstrukciji pristopiti takoj," je pogovor začel Pintar.

"Občina Ljubno je že rezervirala nekaj sredstev, tam nekje milijon, milijon in pol evrov. Vendar so predračuni za povečavo skakalnice na velikost 105 metrov, to pomeni približno tako veliko skakalnico, kot je manjša v Planici, v višini šest milijonov. To je po našem mnenju še strahovito prenapihnjeno. Zato moramo takoj po koncu tekme te predračune spraviti v normalen okvir, to pomeni okrog dveh milijonov, dveh milijonov in pol," je prenovo finančno ocenil Pintar.

Prenova v letošnjih poletnih mesecih

Vodja tekem v Ljubnem je nato razložil še, kaj bodo postorili: "Povečava skakalnice, modernejši profili, pokritost s plastiko, kajti najavili smo tudi kandidaturo za poletni grand prix. In pa nov sodniški stolp, ker sedanji res ni več po predpisih, ter zobato železnico za prevoz tekmovalcev na vrh skakalnice."

Prenova se bo po besedah Pintarja začela v letošnjih poletnih mesecih oziroma konec pomladi. To je nujno, saj si želijo, da bodo tekme pokala v letu 2016 prav tako februarja. Pintar je zagotovil, da Ljubno otaja trdno v koledarju Mednarodne smučarske zveze.

Vsako leto več obiskovalcev

Tekme v Zgornji Savinjski dolini vsako leto rušijo rekorde po številu gledalcev. Tako veliko kot v Ljubnem se jih nikjer, kjer se ustavi karavana ženskih smučarskih skokov, ne zbere. V soboto je skakalke bodrilo kakšnih 6000 ljudi, vsako leto več obiskovalcev pa Pintarja ne skrbi: "Ta naš prostor, takšen kot je zdaj, sprejme sigurno 10 do 20 tisoč ljudi. Je zelo velik prostor. Res je, da bi ga morali malo urediti in tako naprej. Število gledalcev tukaj nikoli ne bo problem."

Pintar si zelo želi, da bi dekleta še več trenirala v Ljubnem, zato bo novonastali center zanje več kot dobrodošel. Ta pa je pomemben tudi za celotno območje. "Lansko leto smo od Olimpijskega komiteja Slovenije dobili certifikat državnega panožnega centra v smučarskih skokih za ženske. To prinaša za sabo veliko možnosti. Tukaj v Zgornji Savinjski dolini računamo, da je to tudi prihodnost in veliko upanje za razvoj turizma na tem področju," je zaključil Pintar.

"Prenova je zelo dobrodošla, ker bomo potem tudi več trenirale tukaj. Pa tudi večja skakalnica naj bi bila, to mi ugaja, ker ta je res mogoče malo majhna. Super, da bomo imeli še en trening center," je prenovo pokomentirala najboljša Slovenka te zime Špela Rogelj, ki verjame, da bo nova skakalnica privabila še več tekmovalk, ki se zdaj kar nekoliko izogibajo tekem v Ljubnem.