Jubilejno, deseto medsebojno tekmo (do sinoči sedem zmag Veszprema ter po ena Celja in remi) so bolje začeli 22-kratni državni prvaki Madžarske, ki so že po dobrih treh minutah vodili s 3:0. Mrežo gostiteljev je šele v šesti minuti prvi načel David Miklavčič, ki po tej sezoni odhaja v francoski Tremblay, kjer si rokometni kruh že služita njegova rojaka Uroš Bundalo in Aljoša Rezar. Z dobro igro v obrambi in hitro v napadu so pivovarji kmalu vzpostavili ravnotežje na igrišču, ki so ga držali do 21. minute in izenačenja na 9:9.

Toda proti ekipi, ki ima v svojih vrstah kar šest dvometrašev (najvišji je Laszlo Nagy z 208 centimetri), je v končnici sledil že kar tradicionalen padec v igri. V zadnjih devetih minutah prvega dela tekme v nabito polni dvorani, ki je kopija celjskega Zlatoroga in v kateri je treba za najcenejše vstopnice odšteti kar 15 evrov, so gostje dosegli le en gol, prejeli pa so jih kar šest. Prav ob izteku prvega polčasa si je Veszprem priigral rekordno prednost v tem delu igre (15:10), kar glede na dva statistična podatka niti ni bilo čudno: madžarski prvaki so imeli kar 71-odstotno učinkovitost pri strelih na gol (Celjani le 40), vratar Roland Mikler pa je ob devetih obrambah ustavil kar 47 odstotkov strelov na svoj gol (Urban Lesjak štiri obrambe in 25 odstotkov).

V drugem polčasu so Celjani počasi, a zanesljivo zmanjševali zaostanek za Veszpremovo tujsko legijo, ki ima v svojih vrstah igralce kar iz desetih držav (Hrvaška, Španija, Srbija, Švedska, Nemčija, Iran, Slovenija, Bosna in Hercegovina, Slovenija in Madžarska). Sredi drugega dela je Blaž Blagotinšek poskrbel za izenačenje na 19:19 in v mestu ob Blatnem jezeru je zadišalo po presenečenju. Toda Madžari so znova dodali plin, dosegli štiri zadetke zapored in se še za korak približali osmi zmagi na devetih evropskih tekmah v letošnji ligi prvakov (izgubili so le v prejšnjem krogu proti Rheinu Neckarju v Nemčiji s 25:32). V končnici se je ekipa trenerja Branka Tamšeta dvakrat približala na dva gola zaostanka, nazadnje pri 25:27 v 56. minuti, toda nekdanji igralec celjskega kluba Mate Lekai (dres slovenskih prvakov so nekoč nosili tudi Mirko Alilović, Gašper Marguč, Mirsad Terzić in Renato Sulić) je s svojim tretjim golom tretjeuvrščeni ekipi v Evropi v minuli sezoni priigral zmago in dokončno potrditev prvega mesta v skupini C.

»Pred izjemno kuliso, ki jo v dvorani pripravijo domači navijači, smo pričakovali težko tekmo. Žal smo jo začeli tako, kot nismo želeli. V igri smo imeli različna obdobja: od fantastičnih oziroma zelo dobrih do slabih. V slabih trenutkih je Veszprem znal to rezultatsko izkoristiti. Vseeno moram pohvaliti svoje fante, ki so ostajali v igri do konca tekme,« je ocenil celjski trener Branko Tamše. »Po zaostanku z 10:16 na začetku drugega polčasa smo z dobro obrambo, vratarjem in bliskovitimi (pol)protinapadi prišli do izenačenja. Imeli smo tudi protinapad za vodstvo z 20:19, a žal naredili napako in nato prejeli zadetek, povrh vsega pa še izključitev. Veszprem je spet pobegnil, v lovu za njim pa smo izgubili veliko moči in energije. A vseeno smo bili zraven vse do konca, čeprav smo zgrešili nekaj čistih strelov, pa tudi nekaj sodniških odločitev je šlo na rovaš Veszprema,« je dodal Tamše.

Izidi 9. kroga, skupina C: Veszprem – Celje Pivovarna Laško 29:26 (15:10), Vardar – Montpellier 30:26 (18:13), Čehovski medvedi – Rhein Neckar Löwen 26:32 (14:18), vrstni red: Veszprem 16, Vardar 13, Rhein Neckar 12, Montpellier 8, Celje Pivovarna Laško 4, Čehovski medvedi 1.