PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Delray Beach

Lacko L.-Kudla D.
2
Nov teden, spet ogromno tenisa. Začenjam s parom med Slovakom in Ukrajincem, ki zastopa ZDA. Prvi je iz Zagreba "odsmrdel" z dvema osvojenima gemoma proti Berankisu, pa tudi sicer je letos osvojil le eno zmago, v 1. krogu Melbourna proti peskašu Gonzalezu, ki pa je tudi izven forme. Prejšnji teden je nato na zelo hitrih podlagah v Memphisu sledil samo logičen poraz od Karlota. Kaj pa Kudla? Tudi on se je preizkusil v Tennesseeju in v prvem krogu nadigral Kokkinakisa, nato pa padel proti Youngu. Če bo danes "držal" prvo servo, potem se mu za zmago ni potrebno bati, tudi v izmenjavah pa ga vidim v tem duelu kot nekoliko bolj potrpežljivega.

Tenis - ATP - Marseille

Rosol L.-Stakhovski S.
2
Čeh je po rojstvu otroka odigral samo štiri dvoboje med posamezniki, prejšnji teden pa denimo v Rotterdamu proti Bolelliju osvojil le 4 igre. Proti Stakhovskemu je vselej igral tri nize, Ukrajinec ga je v uvodnih štirih dvobojih premagal, lani pa je Rosolu v Dallasu vendarle uspelo zmagati. Ampak to bo jutri ob trenutnem razmerju moči zelo težko. Sodelovanje Stakhovsky-Santoro že kaže prve sadove - Sergiy je prejšnji teden v Rotterdamu izločil Granollersa, nato deklasiral še Thiema, potem pa Raonicu vzel niz. Zelo bi bil presenečen, če napreduje novopečeni očka.

Tenis - ATP - Rio de Janeiro

Ymer E./+1,5/-Robredo T.
1
Elias Ymer je od dečka, ki dobiva le povabila na turnirja v Bastadu in Stockholmu, napredoval v dostojnega challenger nivo igralca, ki bi se morda letos lahko občasno uvrščal tudi na velike turnirje. Glede na to, da nad njim bdi Magnus Norman in njegova akademija, se napredku človek niti ne more čuditi in osebno se mi zdi, da so stavnice 18-letnika tule pač malce podcenile. Robredo celi poškodbo stegna in bo vsaj še nekaj časa nekonkurenčen vrhu, zato bi bil greh ne poskusiti tule vsaj s hendikepom na set v korist Šveda. 

Tenis - WTA - Dubai

Barthel M.-Hantuchova D.
1
Hantuchova je še včeraj zjutraj igrala finale v Pattayi, danes pa bo morala že novim izzivom nasproti in to proti nasprotnici, ki še zdaleč ni lahka. Mona Barthel se je v Antwerpnu merila proti igrlkam precej višje kakovostne ravni, kot Daniela na Tajskem, poleg tega pa je imela tudi precej več časa za prilagoditev na prizorišču samem. Edini medsebojni obračun pred tremi leti v New Havnu je dobila Nemka.

Košarka - Mednarodni - VTB LIGA

Astana-CSKA
2
Zadnja tekma CSKA-ja proti Milanu je še enkrat več pokazala, da Itoudisovi varovanci lahko zmagujejo za toliko, kolikor se jim zahoče, zato je tole varna opcija za porabo kot tretji par na listku. Na zadnjih treh medsebojnih tekmah se razlika na koncu ni spustila pod 18 točk.