Ugibanja, kakšen bi bil izkupiček Tine Maze, če bi ji ob koncu prvenstva ostalo več energije, so brezpredmetna. Dejstvo je, da je po izjemnem prvem tednu, v katerem je dosegla tudi končni izkupiček kolajn, plačala davek tekmovanj na visoki nadmorski višini. Razmere tekmovanja nad 3000 metri poberejo ogromno moči. Le v tem dejstvu gre iskati odgovor, zakaj je bila Tina Maze na veleslalomu in predvsem na sobotnem slalomu brez energije. Čeprav je splošno znano, da je fizično najbolje pripravljena alpska smučarka v svetovnem pokalu. Tudi peto in osmo mesto sodita v kategorijo vrhunskih uvrstitev, na kateri je lahko ponosna. Kapo dol, Tina Maze!

Tekmovalni tempo je naporen in Tino Maze bodo že čez pet dni čakali novi izzivi in preizkušnje. V Evropo se je vrnila povsem izčrpana. Konec tedna gre v Mariboru, kjer se bo nadaljeval svetovni pokal, pričakovati nacionalno evforijo, Štajerci pa v dveh dneh pod Pohorjem pričakujejo okrog 40.000 gledalcev. Tekme v Sloveniji prihajajo ob pravem času. Najboljša slovenska športnica bo namreč močno potrebovala podporo, saj se ji ne bo lahko vrniti v tekmovalni ritem. Motivacije ji gotovo ne bo zmanjkalo, saj ji osvojitev drugega naslove skupne zmagovalke svetovnega pokala pomeni ogromno. Boj z Anno Fenninger pa bo zanimiv vse do zaključka v Meribelu.

Čeprav preostali del slovenske reprezentance v ZDA ni dosegel uvrstitev, ki bi povzročale evforijo, je razveseljivo, da so bili slovenski reprezentanti po slabi sezoni v svetovnem pokalu v večini najboljši na vrhuncu sezone. To velja za Klemna Kosija, Ano Bucik, Vanjo Brodnik ter delno tudi Ilko Štuhec, Martina Čatra in Boštjana Klineta.