Minulo leto je bilo za Visionect, ki razvija elektroniko in programe za elektronski papir, prelomno, tako da bo letos odskočno, pričakujejo v sedem let stari ekipi. To prinaša tudi nove kadrovske potrebe, pravijo in dodajajo, da trenutno iščejo dva nova sodelavca, in sicer razvijalca strojne programske opreme in razvijalca spletnih aplikacij.

»Vstopamo na izredno obetajoče trge, mlade trge, kot so trgi trajnostnih rešitev za zunanje označevanje, pametnih zaslonov in nadzornih plošč, ki bodo v prihodnjih desetih letih strmo rasli. Da bomo lahko zagotavljali zadostno količino tabel za trg, za katerega je jasno, da ga bo krojila tehnologija elektronskega papirja, potrebujemo še več pametnih glav in spretnih rok v ekipi,« pojasnjuje Aljoša Hodžić in dodaja, da bodo zato zagotovo poiskali še kar nekaj perspektivnih mladih, predvsem za področje razvoja produktov.

Visionect izdeluje digitalne table, ki prikazujejo vozne rede na avtobusnih postajah, prometne table, ki se napajajo s sončno energijo in podatke o prometu prejemajo po mobilnem omrežju, in usmerjevalne table v poslopjih. Prisotni so že na vseh celinah. »Kaže, da smo ujeli pravi veter, saj vzporedno pripravljamo in uspešno vodimo že več pilotskih projektov po svetu. Seveda pivot, za katerega smo se odločili lani, ne bi bil mogoč brez ekipe, v kateri vsi verjamemo v sprejete odločitve in rešitve, ki jih ustvarjamo,« dodaja Katja Koren Ošljak, vodja marketinga.

»Ko načrtujemo nova delovna mesta, imamo v mislih samoiniciativne in ambiciozne inženirje in programerje. Iščemo jih v skupnosti, torej na različnih podjetniških dogodkih, družbenih omrežjih in strokovnih spletnih platformah. Poleg tega smo redni uporabnik supervozlišča za posredovanje delovnih mest domačih v zagonskih podjetjih Startupjob.si. Veseli smo mnogih dobrih življenjepisov, ki jih prejmemo v nabiralnik, najboljše kandidate pa nato povabimo na pogovor, jih testiramo in če smo zadovoljni – kandidat in mi – seveda ponudimo sodelovanje v mladem in dinamičnem timu,« o priložnostih za ambiciozne mlade v njihovem podjetju pove Hodžić.

Pri tem dodaja, da iščejo strokovnjake, ki so tudi praktično usposobljeni na svojem področju. »Izobraževalni sistem mlade opremi z veliko teoretičnega znanja, seveda pa ne more študentov opremiti s praktičnimi izkušnjami oziroma je to možno le v omejenem obsegu. Izstopajo zato tisti mladi, ki so bolj samoiniciativni in so si že med izobraževanjem nabrali izkušnje v projektih, na izmenjavah v tujini, na poletnih praksah ipd. Prednost je, denimo, da so se lotili lastnega projekta, da so nekaj naredili, raziskavo, prototip, spletno stran za ta svoj projekt. To je zagotovo dober znak, da se bodo v delovnem okolju dobro znašli,« še opažajo v Visionectu, zato mladim svetujejo, naj izkoristijo vse več priložnosti za pridobivanje izkušenj. Uvod vanje je lahko že startup vikend, ki jih je v Sloveniji vse več, na njih pa kot mentorji sodelujejo tudi v Visionectu.