Primc in Strehovec sta se strinjala, da Slovenija ne sme postati dvanajsta evropska država, ki bo »uzakonila kršenje človekovih pravic in diskriminacijo državljanov«. Zato sta sklenila, da bosta gejevskemu lobiju, ki ga zdaj pri nas obvladuje teta z Nizozemske, vrnila z enako mero – na Tržaški cesti 85, kjer domujeta župnija Vič in portal 24kul, bosta v naslednjih dneh pripravila odmevno okroglo mizo z gosti iz tujine, ki bodo poskušali slovenski javnosti v srednjeveških oblačilih pojasniti, kako jim v 21. stoletju uspeva ohranjati tradicijo lova na čarovnice.

Iz dokumentacije je razvidno, da sta si Strehovec in Primc pri izbiri gostov pomagala s poročilom Organizacije združenih narodov o pravicah LGBT, pri čemer naj bi si večkrat izmenjala poglavje o državah, v katerih je homoseksualnost obravnavana kot kaznivo dejanje oziroma je zanjo zagrožena tudi smrtna kazen. Kdo je odposlal izjavo ugandskega predsednika, ki je ob lanskem podpisu zakona o kriminalizaciji homoseksualnosti dejal, da so pri njih siti razkazovanja istospolnosti in da je treba tak ekshibicionizem zatreti, nam ni uspelo izvedeti. Se je pa tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference svojemu soborcu potožil, da bo »redefinicija zakonske zveze odprla vrata izkoriščanju revnih žensk, ki bodo prodajale svoje otroke za bogate naročnike«. A ga je Primc pomiril z besedami, da lahko v vsakem primeru računajo še na ustavno sodišče oziroma referendum. Ljudem je treba namreč – tako kot pred tremi leti – jasno povedati, da zakonske spremembe predvidevajo poroke tudi med brati in sestrami.

Lovca na čarovnice naj bi po podatkih hekerjev (podatke hranimo v uredništvu) vabila za sodelovanje na okrogli mizi že poslala vladnim organizacijam iz nekaterih afriških in zalivskih držav. Sicer pa je še predvideno, da bo ob koncu okrogle mize nastopil tudi slovenski gost, ta čast pa bo najverjetneje doletela člana parlamentarnega odbora za družino Marijana Pojbiča, ki bo predstavil možnosti za državni udar, ki ga po njegovih informacijah načrtuje gejevski lobi. Pred dnevi je namreč na svojem twitter profilu že napovedal, da bo poskušal odgovoriti na »zanimivo vprašanje, ali državno in javno upravo obvladuje lobi istospolnih«.