Boj za odličja se je razpletel nekoliko presenetljivo, saj so najhitrejši štirje iz prve vožnje v finalu odpovedali in vsi ostali brez medalj. Po polovici tekme je najbolje kazalo prvemu favoritu Marcelu Hirscherju, ki je imel 28 stotink sekunde prednosti pred Alexandrom Korošilovim, ostali pa so zaostajali že več kot pol sekunde. A oba sta v drugo razočarala, Rus je zaostal skoraj sekundo in pol ter se moral zadovoljiti z 8. mestom, Avstrijec pa je celo napravil napako in odstopil, tudi v primeru prihoda v cilj pa skoraj zagotovo ne bi zmagal, saj je že na polovici proge izgubil vso prednost pred Grangeom iz prve vožnje.

Grange se je tako veselil drugega naslova slalomskega prvaka, saj je bil pred tem najboljši že leta 2011 v Garmischu, s srebrom in bronom pa sta bila glede na razplet tekme zadovoljna tudi Nemca Dopfer in Neurether.

Slovenca sta nastopila v okviru pričakovanj. V finalnem nastopu se je zelo dobro odrezal Matic Skube, ki je s sedmim časom druge vožnje s 27. napredoval na 20. mesto (+3,76), Žan Kranjec pa je bil 32. (+9,33).