Mnogi navzoči so se fotografirali z njenimi tremi kolajnami, tudi sama. Povedala je, da ji je bila izmed vseh štirih skulptur tekmovalnega dresa, ki jih je dobila najboljša šesterica posameznih tekem, najbolj všeč tista za peto mesto. In dobila odgovor, da si jo je očitno preveč želela in jo po veleslalomski tekmi, navkljub višjim načrtom, na odru za podelitve v Vailu tudi dobila.

Ne ve, ali ji več pomenijo medalje ali dobljen boj z Vonnovo

Sama je med drugim odgovorila, da se ne more odločiti, ali na njeni tehtnici prevladajo medalje ali dejstvo, da je premagala domačinko Lindsey Vonn. Pojasnila je, da je dolgoletno merjenje z Američanko zanjo zelo pomembno zgolj v tekmovalnem pogledu, ki jo je s prestižnim dolgoletnim merjenjem moči tudi pomagalo dvigati na sedanjo raven. SP v ZDA pa si bo zapomnila tudi po dejstvu, da vsega želenega vendarle ne moreš dobiti.

V apartmaju nedaleč od tekmovališč, na katerih se je veselila in tudi mučila dva tedna ter dodala tri odličja za sedmo mesto na lestvici vseh časov po številu medalj na prvenstvih v konkurenci smučark, se je med drugimi zbrala sedanja celotna ekipa Team to aMaze. Pridružil se ji je tudi Švicar Mauro Pini, lani trener Mazejeve na poti do dveh zlatih olimpijskih medalj v Sočiju in na tokratnem prvenstvu strokovni komentator švicarske televizije.

O dobrem vzdušju v Tinini ekipi priča tudi njena objava na facebooku.

Lovrenčičevo vprašanje jo spravlja v dobro voljo

Mazejeva se je zgolj nasmejala in šalila ob ugotovitvi, da je bil prek socialnih omrežij in z anonimnimi "komentarji" pod članki v nekaterih medijih komentator televizije Slovenije Urban Laurenčič tarča številnih kritik. Sprožilo jih je eno samo njegovo vprašanje Mazejevi, če je razočarana, ker na prvenstvu ni osvojila vseh petih posamičnih medalj in s tem kot edina ponovila uspeh Norvežana Lasseja Kjusa pred desetletjem in pol na tekmovališču, ki ima na progi Ptic roparic starte na nadmorski višini prek 3000 m, razen slaloma, ki pa je bil z 2908 metri tudi višje od Triglava.

Tina Maze je že zdavnaj presegla Triglav in se povzpela v svojem športu na najvišji vrh sveta. To je kot edina vrhunska vsestranska smučarka, kar je že izumirajoča redkost, potrdila tudi na tekmovanju v ZDA.

Massi se je nekoč preizkusil tudi v skokih

Mazejeva je vsa odličja na velikih tekmovanjih dosegla pod okriljem svoje ekipe. Ustanovil jo je Andra Massi iz italijanske Gorice, nekdanji kondicijski trener v slovenski alpski reprezentanci, nekdanji trener italijanske atletske rekorderke v sprintih in nekdanji učitelj telovadbe. Ob koncu večera je na dan, ko je Peter Prevc postal za Jožetom Šlibarjem drugi slovenski svetovni rekorder v smučarskih skokih in je mejo pomaknil na 250 metrov, povedal tudi nekaj o svoji skakalni karieri. Oče ga je namreč nekoč v rani mladosti vendarle uslišal in mu dovolil, da se je postavil na zaletišče skakalnice. Tam se je na ozkih 'dilcah' za smučarski tek po padcu začela in tudi končala skakalna kariera sedanjega življenjskega sopotnika Tine Maze.

Ta je bila na "zlatem" sprejemu v Beaver Creeku, ki je z okolico šele v zadnjih treh desetletjih zrasel v monden in sodoben smučarski center, zadolžena za odpiranje in točenje treh steklenic kalifornijske penine. Dovolj za pomenek in tudi ravno toliko, da bi lahko vsak izmed navzočih po sproščujočem druženju brez strahu sedel za volan v ameriški zvezni državi, v kateri je v posebnih lokalih za "rekreacijsko medicino" dovoljeno tudi uživanje "trave", kar se celo oglašuje v časnikih in na internetu.