Maja Vtič (231,4) je bila sedma, Eva Logar (217,5) 18., Katja Požun (216,0) 19., Urša Bogataj (210,7) pa 22.

Tekmo sta po prvi seriji končali Anja Sršen na 35. in Anja Javoršek na 39. mestu. V tej je sicer bila najboljša Takanashijeva pred Iraschko-Stolzevo in Hendricksonovo. Rogljeva je bila peta, Vtičeva šesta, Logarjeva 12., Požunova 14., Bogatajeva pa 23.

V kvalifikacijah so bile prekratke Anja Tepeš, Barbara Klinec in Anita Seretinek.

"Zelo sem zadovoljna z drugim skokom. Prinesel bi mi prvo mesto v drugi seriji. Pri prvem skoku bi morala kakšen meter dodati. Vikend ocenjujem za dober. Vesela sem rezultatov, cilj sem izpolnila. Super je bilo skakati, bilo je veliko gledalcev, ki nas podpirajo. Pomirjena lahko tekmujem naprej," je drugo domačo tekmo pokomentirala najboljša Slovenka v tej sezoni Rogljeva, ki je vnovič imela bučno podporo navijaškega kluba, za kar se jim je zahvalila.

"Delno sem zadovoljna. Cilj sem izpolnila, to je prva deseterica. Skoki še niso bili povsem čisti. To me žene naprej, da to popravim na naslednjih tekmah. Moram popraviti odskok. Ta skakalnica je malo drugačna, to mi je delalo težave. Ves čas se pozna, da sem pozna, ampak se ne izgovarjam na to, skakalnica je za vse enaka," je povedala Vtičeva.

"Dobra tekma, lepa tekma, prve tri so zasluženo tam, kjer so. Špela si je z drugim skokom prislužila četrto mesto, več je izgubila v prvi seriji. Če bi skočila en meter ali meter in pol dlje, bi lahko bila tudi ona na stopničkah. V drugi seriji je imela najboljšo oceno. To je pokazatelj, da Špela deluje," pa je četrto mesto Rogljeve pospremil glavni trener Stane Baloh. Ob tem je razkril, da bo na svetovno prvenstvo v Falun odpeljal današnje finalistke, torej Rogljevo, Vtičevo, Logarjevo, Požunovo in Bogatajevo.

Na prvi tekmi v soboto je slavila Takanashijeva pred Danielo Iraschko-Stolz in Sarah Hendrickson. Najboljša Slovenka je bila Maja Vtič na šestem mestu. Špela Rogelj je bila sedma, Katja Požun deveta, Eva Logar 16., Urša Bogataj pa 22.

Tekmi v Zgornji Savinjski dolini sta bili zadnji tekmi deklet pred svetovnim prvenstvom, ki se bo začelo v sredo v Falunu. Skakalke se bodo za medalje pomerile v petek. Do konca sezone je nato le še sklepna tekma svetovnega pokala, ki bo 13. marca v Oslu.