Točke so Poleg Tepeša in Prevca osvojili tudi preostali štirje slovenski tekmovalci na današnji tekmi. Nejc Dežman je bil 12., Jernej Damjan 16., Robert Kranjec 25., Anže Semenič pa 26.

V ne najbolj idealnih pogojih je bilo danes večino poletov zelo kratkih, krajših od 150 metrov. Najboljši pa so vendarle prikazali nekaj odličnih skokov, v prvi seriji pa je Fannemelu uspel celo rekordni polet, dolg 251,5 metra. V igri za zmago je bil poleg Norvežana le še Freund, ki je za njim zaostajal manj kot tri točke, Prevc pa je bil takrat četrti in je še upal na morebiten preboj na zmagovalni oder.

Po napaki Prevca Freund zaostaja le še 102 točki

A v finalu ga je slovenski as polomil in pristal pri vsega 110 metrih ter nazadoval na končno 15. mesto, s tem pa je zamudil lepo priložnost, da bi z novo visoko uvrstitvijo dodobra povečal svojo prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala, tako pa je naskoku pred tokrat odsotnim Avstrijcem Stefanom Kraftom dodal le 15 točk in mu beži za 57 točk, vse bližje pa jima je tudi današnji zmagovalec Freund (zaostaja 102 točki), ki bo glede na zadnje rezultate verjetno glavni tekmec Prevca v boju za veliki kristalni globus ter tudi med favoriti na bližnjem svetovnem prvenstvu v Falunu. "Skakalci vedno pravimo, da je na SP veliko odvisno tudi od občutkov in čustev. Te sem danes tukaj dobil," je po tekmi dejal Nemec, ki je zmagal že petič v sezoni.

Fannemel je v drugo pristal pri 202 metrih in zdrsnil na drugo mesto. Tretji je bil njegov rojak Andre Johann Forfang, ki je s šestega mesta po skoku, dolgem 219 metrov, napredoval na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. V drugi seriji je s skokom 240,5 metra zablestel tudi japonski veteran Noriaki Kasai, ki je s 13. napredoval na peto mesto.

Vikend dolgih poletov

Zanimivost letošnjega vikenda je tudi ta, da je doslej 12 skakalcev v zgodovini poletov skočilo 240 metrov in več. Vsem, med njimi sta tudi Prevc in Kranjec, je to uspelo v Vikersundu. Letos so se "klubu 240" pridružili Prevc, Freund in Kasai. Svetovni rekord je od leta 1994, ko je Toni Nieminen v Planici prvi premagal 200-metrsko znamko, zdaj presegel novo mejo - 250 metrov. Rus Dimitrij Vasiljev je danes v kvalifikacijah poletel celo 254 metrov, a se pri pristanku dotaknil tal.