Prevc je na letalnici v Vikersundu z daljavo natanko četrt kilometra postavil nov svetovni rekord v smučarskih skokih. Uspeh je začel tlakovati že v prvi seriji, ko je s 237,5 m vodil, v drugo pa je s karierno peto zmago in rumeno majico za prevzem vodstva v skupnem seštevku svetovnega pokala potrdil več kot prepričljivo z najdaljšo daljavo v zgodovini tega tekmovanja. Prevc je postal komaj drugi Slovenec s svetovnim rekordom v smučarskih skokih. Premiernega je zabeležil Jože Šlibar.

Na veliko slovensko zmagoslavje je, ne po krivdi slovenskega skakalca, padel majhen madež. Čeprav ne gre za usodno napako, v zgodovinskih analih bo ostal zapisan nov svetovni mejnik 22-letnega Prevca, je slovenski tabor po tekmi vložil uradni protest.

Zelo redko se odločijo za takšno potezo

"Organizatorje tekem svetovnega pokala v Vikersundu smo pozvali, da sledijo zgledu praktično vseh organizatorjev tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih pod okriljem Mednarodne smučarske zveze Fis, kar se tiče igranja himne zmagovalcu. Slovesne podelitve nagrad so vrhunec vsakega tekmovanja in pripravljene v čast zmagovalcu, zato je prav, da se poleg dviga zastave sliši tudi himna države, iz katere zmagovalec prihaja. O pozivu smo obvestili tudi Fis. Pravila Fis namreč organizatorjem dajejo prosto roko ali himno igrajo ali ne. So pa organizatorji, ki tega ne storijo, zelo redki oziroma jih praktično ni," je po koncu tekme slovenske medije obvestil predstavnik za odnose z javnostmi Slovenske smučarske zveze Tomi Trbovc.

Tekmovalec iz Dolenje vasi je na najvišji stopnički zmagovalnega odra zaman čakal na himno, ki so jo organizatorji spregledali, himno pa nadomestili z ognjemetom in glasbeno podlago.