"Proga je bila kar težko postavljena, precej zavito, kar meni ne ustreza najbolj. Že na ogrevanju nisem imela najboljših občutkov, vendar sem se zbrala za tekmo. Opravila sem kar dobro vožnjo in si pripravila dobro izhodišče pred drugim nastopom. Začela bom med prvimi, toda proga je izjemno dobro pripravljena. Zato se na startno številko ne gre zanašati, potrebno bo napasti in prikazati dobro vožnjo za solidno uvrstitev," je po prvi vožnji napovedala Bucikova.

Primorka, ki je imela na čeladi izrisano srce, je pojasnila, da je bilo to namenjeno njenemu fantu. "Da, zaradi Valentinovega dne sem fantu pošiljala domov srčke, vsaj to je bilo videti danes ... Mislim sicer, da sem dobro smučala v drugem nastopu, na spodnjem delu bi lahko tudi pridobila in bi dosegla dobro uvrstitev, tako pa sem odstopila. Sedaj čakam na zlato lisico konec prihodnjega tedna. Pričakujem dobre vožnje in čim več navijačev v Mariboru."

Lavtarjeva je bila zelo razočarana nad svojim uvodnim nastopom. "Vožnja se mi ni posrečila, naredila sem tri ogromne napake in izgubila veliko časa. Na progi so se naredila rebra in lahko si takoj naredil napako, če si hotel iti po svoji liniji. Tako mi na drugi progi ne preostane drugega, kot da nastopim na polno in kot bi bila na treningu," je napovedala Lavtarjeva.

Drugi nastop pa je ocenila: "Težko sem se zbrala po prvem nastopu, ko je bilo zame tekme praktično že konec. Drugič sem sicer nastopila malce bolje. Sedaj si želim, da bi bilo čim več navijačev v Mariboru, da bi nas spodbujali k dobrim izidom."