Branilci naslova so tako prišli do četrte zaporedne zmage, a še vedno ostajajo na desetem mestu zahodne konference, tri točke za mesti, ki vodijo v končnico.

"Zelo dobro smo igrali v naši tretjini. Blokirali smo nekaj strelov Ovečkinu, Jonathan Quick (obranil je 96,4 odstotka strelov; op. STA) pa je ustavil kar nekaj nevarnih poskusov. Zadetke so dosegle tri napadalne linije, tudi naši branilci so igrali zelo dobro," je varovance pohvalil trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Ovečkin je dosegel svoj 43. zadetek v sezoni in skupno 456., s čimer se je na 54. mestu večne lestvice izenačil z nekdanjim Detroitovim hokejistom Alexom Delvecchiom. Washington je sedmi v vzhodni konferenci.

Na drugih tekmah je Ottawa premagala skromni Edmonton s 7:2, Milan Michalek je prispeval dva gola in podajo, vodilni na vzhodu Montreal je po kazenskih strelih - uspešna sta bila Alex Galchenyuk in David Desharnais - z 2:1 odpravil Toronto, Winnipeg, ki ima šest točk več od Los Angelesa v zahodni konferenci, pa v gosteh Detroit s 5:4, prav tako po kazenskih strelih. Odločilnega je zadel Drew Stafford. Pri domačih, ki so četrti v vzhodnem delu lige, je Pavel Dacjuk dosegel dva gola in podajo.

New York Islanders, drugo moštvo vzhoda, so na krilih Johna Tavaresa (dva gola in dve podaji) s 6:3 slavili proti Columbusu, Nashville, najboljša ekipa lige, pa je s 3:1 ugnal New Jersey in dosegel peto zaporedno zmago.

New York Rangers, ki so šesti v vzhodnem delu lige, so s 5:1 zmagali v gosteh pri Arizoni, pri čemer je Rick Nash potrdil naziv trenutno najboljšega strelca lige s 35. zadetkom. Minnesota, ki ima točko več od Los Angelesa, je s 6:3 slavila proti Carolini ter dosegla osmo zmago na zadnjih devetih tekmah. Thomas Vanek je prispeval dva gola in podajo.

Colorado je s 4:1 odpravil Dallas, obe ekipi se še borita za končnico, Calgary pa je bil s 3:2 boljši od Vancouvra. Obe ekipi imata tri točke prednosti pred Kopitarjevimi kralji.