Četrta moška končna preizkušnja svetovnega prvenstva v alpskem smučanju je znova poskrbela za izjemno zanimivo in atraktivno tekmo. Moški veleslalom je upravičil naziv enega vrhuncev. Naslov svetovnega prvaka je po sijajnem napadu na drugi progi dosegel najboljši veleslalomist 21. stoletja Ted Ligety. Američan je po dveh naslovih Marcela Hirscherja v alpski kombinaciji in ekipni preizkušnji prizadejal Avstrijcu prvi poraz v Beaver Creeku. Bron je osvojil Francoz Alexis Pinturault.

Prva proga je postregla z izjemno izenačenostjo med tekmovalci, saj je najboljšo peterico ločilo le 24 stotink. Hirscher si je priboril 18 stotink prednosti pred presenečenjem prve proge Robertom Nanijem (na koncu šesti), ki se na tekmah svetovnega pokala še nikoli ni uvrstil med najboljšo trojico. Da bosta v ospredju tudi Felix Neureuther in Pinturault je bilo pričakovano, gospod Beaver Creek, kot domačini imenujejo Teda Ligetyja, saj je na prizorišču SP dobil zadnje štiri decembrske veleslalome svetovnega pokala, pa je imel sijajno izhodišče za napad na petem mestu. Ligety ga je izkoristil, uprizoril izjemen napad ter kot prvi veleslalomist vseh časov tretjič zapored postal svetovni prvak.

Slovenske sanje po vidnejši uvrstitvi so se razblinile že precej na začetku prve proge, ko je Žan Kranjec odstopil. Slovenski up prihodnosti v tehničnih disciplinah ima za zdaj za seboj ponesrečeno sezono v svetovnem pokalu, kar se je vse skupaj na tekmi le še potenciralo. Kranjec je bil po nastopu povsem razočaran, za takšno počutje pa je imel dober razlog. Edini Slovenec med uvrščenimi je bil tako Klemen Kosi na 33. mestu. Veleslalom za moške: 1. Ligety (ZDA) 2:34,16, 2. Hirscher (Avs) + 0,45, 3. Pinturault (Fra) + 0,88, 4. Neureuther (Nem) + 1,10, 5. Olsson (Šve) + 1,23, 33. Kosi + 7,59, Kranjec (oba Slo) je odstopil.