Kulturni center v središču Rogaške Slatine so zgradili že pred desetletji. V letih 2002 in 2003 je občina v nedograjenem delu objekta uredila osrednjo kulturno dvorano s skoraj štiristo sedeži, lani pa je v pritličnih prostorih, v katerih je bila včasih knjižnica, odprla še Mestno galerijo, v kateri poleg galerijskih dejavnosti pripravljajo pogostitve ob različnih kongresih in drugih prireditvah.

S pomočjo denarja iz evropskega sklada za regionalni razvoj se bodo prihodnji teden lotili še tretje faze. Prenovili bodo kletne prostore, v katerih so se že prej družili mladi. Vodja investicije Aleš Otorepec z Občine Rogaška Slatina nam je povedal, da bodo namestili montažni oder, ozvočenje in drugo opremo, ki jo bodo lahko uporabljali tudi poleti na prireditvah na prostem. Do konca marca naj bi dobili nov koncertni klavir, sicer pa bodo dodatno opremili še galerijo in sejno sobo, obnovili dotrajan vhod, ograje in sanitarije. Na pročelje zgradbe bodo pritrdili digitalni prikazovalnik, ki bo v smeri proti promenadi ljudi obveščal o dogajanju v kulturnem centru. Ker pričakujejo veliko več obiskovalcev, bodo uredili tudi parkirno ploščad in zagotovili 50 parkirnih mest več.

Čeprav bi po pogodbi morali projekt končati do konca septembra, bodo glavnino del opravili že do konca maja. V letošnjem proračunu so za naložbo namenili okoli 900.000 evrov, iz evropskega sklada pa bodo dobili nekaj več kot 600 tisočakov.