Leta 2011 ga je zapornik Frank Calabrese, ki je kot plačani morilec sodeloval pri več kot ducatu naročenih umorov, zaprosil za pomoč: v hiši v zvezni državi Wisconsin naj bi skrival posebno premoženje. Zvezne oblasti so začele prodajati Calabresejevo lastnino, izkupiček od prodaje pa naj bi kot odškodnino nakazali družinam žrtev. Zaprti mafijec je duhovnika prosil, naj iz zapora pretihotapi sporočilo in ga izroči nekemu Frankiejevemu zaupniku.

Na lističih, ki jih je skril v bogoslužni literaturi, je opisal navodila, kako neopazno vstopiti v hišo in poiskati skrivališče, v katerem naj bi shranil violino, ki naj bi jo v 18. stoletju izdelal sloviti Antonio Stradivari. Šestinšestdesetletni Klein je vedel, da zapornikove prošnje ne sme izpolniti. A je kljub temu postal njegov kurir. Sporočil sicer ni odnesel iz zapora, jih je pa prebral in vsebino posredoval Calabresejevemu prijatelju.

Ko so zvezne oblasti izvedele za to korespondenco, so preiskale hišo, a violine niso nikoli našli. Že prej so sicer zasegli certifikat, ki potrjuje pristnost neke violine, na kateri resda piše »Stradivari«, vendar je delo drugega mojstra. Kleinov zagovornik Thomas Durkin je v sodnem postopku podvomil v sam obstoj violine. »To spominja na lov na samoroga,« je dejal za časnik Chicago Sun-Times. Kleinu grozi do pet let zapora in do 250.000 dolarjev denarne kazni. Sodbo mu bodo izrekli 23. junija.

Calabreseja v postopku niso zaslišali. V zaporu je umrl leta 2012.