Romani E. L. James naj bi mnoge navdihnili k eksperimentiranju v postelji, ki pa se občasno konča tudi na precej boleč ali neprijeten način. Gasilci so pojasnili, da se je število primerov, kjer so morali odstranjevati lisice ali druge obveze, precej zvišalo po izdaji knjig 50 odtenkov sive leta 2011.

Od aprila lani so se odzvali na 393 klicev zaradi neprijetnih zapletov med spolnimi igricami. Kar 28 od teh jih je ostalo ujetih v lisicah. Novembra lani so se odzvali na klic moškega, ki si kar tri dni s svojega penisa nikakor ni uspel odstraniti par prstanov. Ker mu jih zdravniki na urgenci niso uspeli odstraniti, so prišli gasilci, ki so mu jih s posebnimi škarjami odrezali. V nekem drugem primeru so se odzvali na klic ženske, ki jo je njen mož zaklenil v deviški pas.

Londonski gasilci ob premieri »najbolj pričakovanega filma letos« vse pozivajo, da so pri uporabi spolnih igrač previdni. »Upamo, da bodo gledalci uporabili zdravo pamet in se izognili rdečicam,« je pojasnil gasilec Dave Brown.

V današnjem Dnevniku imamo objavljeno reportažo s predpremiere filma 50 odtenkov sive v ljubljanski Operi. Članek lahko preberete TUKAJ.