Letos precej bolj resen kot v minulih letih

Prirediteljem je tako očitno uspelo uresničiti načrte, po katerih naj bi bil ključni dogodek avstrijske visoke družbe, ki se ga udeležijo tudi številni zvezdniki iz filmskega in glasbenega sveta, letos precej bolj resen kot v minulih letih. Kot je poudarila gostiteljica prireditve, direktorica državne opere Dominique Meyer, naj bi šlo predvsem za srečanje kulturnikov.

Celo avstrijski gradbeni baron Richard Lugner, čigar ugledne gostje na prireditvi pogosto poskrbijo za škandale, tokrat ni imel veliko težav s paparaci in kamerami. Letos je 82-letnik za svojo spremljevalko izbral italijansko manekenko in igralko Elisabetto Canalis, nekdanje dekle ameriškega igralca Georgea Clooneyja, s katero je lahko dokaj mirno preplesal večer.

Tako je imel precej manj težav kot lani, ko je na ples pripeljal ameriško zvezdnico resničnostnih šovov Kim Kardashian. V preteklosti so bile njegove gostje med drugim igralke Sophia Loren, Joan Collins in Pamela Anderson ter starleti Paris Hilton in Dita von Teese.

Plesa se je udeležil tudi avstrijski predsednik Heinz Fischer, ki ga je tokrat spremljala predsednica avstrijskega parlamenta Doris Bures, ker je njegova soproga Margit po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA zaradi hudega prehlada morala ostati doma.

Skupno 5150 gostov

Na razprodanem plesu v dunajski operi se je sicer zavrtelo skupno 5150 gostov, ki so za vstopnice odšteli po 250 evrov, za najem lože pa so nekateri plačali tudi do 18.500 evrov. Prireditev je minila predvsem v znamenju blišča in razkošnih oblek. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so si gostje letos privoščili skupno 800 steklenic penine, postregli pa so tudi 1800 hrenovk.

Dunajski operni ples si sicer zaradi prestiža in udeležbe številnih znanih osebnosti iz sveta filma in glasbe ter politikov in gospodarstvenikov na televiziji vsako leto ogleda na milijone ljudi.