Junak tekme je bil Tyler Toffoli, ki je dosegel prvi gol kraljev po dobrih treh minutah. Calgary je nato izenačil prek Davida Jonesa, Mason Raymond pa je zadel za 2:1. Šestnajst sekund pred koncem druge tretjine je za izenačenje poskrbel Toffoli, po 59 sekundah igre v zadnji tretjini pa je za vodstvo Kings poskrbel Dwight King. Za 4:2 je zadel Jordan Nolan, Toffoli je nato vpisal še svoj tretji gol, ko je bil uspešen v 49. minuti, Raymond pa je zadel še drugič in postavil končni rezultat.

"Res smo odigrali zelo solidno tekmo. Ko igramo tako, je zmeraj zabavno - sploh, če ob tem še zmagaš. Dvakrat so hitro zadeli, toda to nas ni ustavilo. Ostali smo pri svoji igri, trdo garali, gole pa dosegali v pravem času," je po tekmi povedal Toffoli, ki je prvič v ligi NHL dosegel hat-trick. "To je osebni dosežek. Smo ekipa, osebna statistika ne šteje tako veliko. V tem času sezone je pomembno le, da zmagujemo. To je naša tretja zaporedna zmaga, moramo nadaljevati v tem slogu," je še dodal Toffoli.

Los Angeles je v Staples centru odigral prvo od treh zaporednih domačih tekem. Da so Kopitar in soigralci na domačem ledu, so dokazali v drugi tretjini, ko so proti golu tekmeca sprožili 19-krat, Calgary le štirikrat. V tem delu tekme je Toffoli zadel drugič, Jeff Carter, ki je sicer na tekmi vpisal tri podaje, pa si je prislužil 500. točko v ligi NHL.

"Menim, da Tyler opravlja zares dobro delo. Normalno je, da bo imel vzpone in padce. Imeli smo obdobja, ko plošček ni želel v gol. Toda Tyler je močan, igra v pravo smer. Pretepa se ob ogradi, pripravlja položaje za centre, s čimer olajša moje delo. Tako mlad fant je že zdaj naredil vtis," je bil poln hvale na račun 22-letnika Carter.

Dve tekmi v ligi NHL se nista končali po rednem delu. Edmonton je slavil po podaljšku, s 4:3 je premagal Montreal, v Ottawi pa so spremljali kazenske strele, po katerih je s 5:4 domača ekipa premagala Pittsburgh. New York Islanders je bil s 3:2 boljši od Toronta, Anaheim v gosteh z 2:1 od Caroline, St. Louis je s 6:3 nadigral Tampo, Minnesota je bila z 2:1 boljša od Floride, Nashville je s 3:1 premagal Winnipeg, Colorado pa je doma s 3:6 klonil proti New York Rangers.