Hokejisti Olimpije lahko že po dveh od desetih kvalifikacijskih tekem za vstop v končnico EBEL prekrižajo vse načrte na mednarodni sceni, kar pomeni, da bo šla tudi letošnja zima hitro v pozabo. Ljubljančani so najprej izgubili z Bolzanom z 1:7, sinoči pa jim doma ni uspelo streti Gradca, ki je bil boljši z 2:0. V najpomembnejšem delu sezone tivolski hokejisti nimajo niti igre niti točk.

Je pa imela Olimpija od šesterice moštev, ki se borijo za dve vstopnici za četrtfinale, že pred začetkom najmanj možnosti za presenečenje, saj ima po kakovosti najslabši kader, najnižji proračun in zaradi dvanajstega mesta po rednem delu najslabše izhodišče. V Tivoliju so upali predvsem na odličen začetek, a se jim je ta povsem izjalovil. Za nameček so moštvo zdesetkale še poškodbe (včeraj so nastopili brez Bishopa, Medveca, Korena in Planka), kar tekmecem olajša delo. Sinoči se je Gradec bolj temeljito pripravil na slovenske prvake, ki so v rednem delu dobili tri medsebojne tekme, tokrat pa si Avstrijci kot resni kandidati za končnico vendarle niso mogli privoščiti novega spodrsljaja.

To je bila tekma z malo dinamike in kakovosti. Zdolgočaseno maloštevilno občinstvo, ki še vztraja na tivolskih tribunah, ni videlo prave energije v domačem moštvu, ki je v skladu z razmerji v tej sezoni stavilo predvsem na obrambno igro. Novi vratar Miika Wiikman je v prvi tretjini prejel zadetek na prvo vratnico, Olimpija pa je bila neiznajdljiva ob številčni prednosti. V štirih zaporednih minutah z igralcem več se je pokazala vsa neustvarjalnost moštva, ki se je stopnjevala tudi v nadaljevanju ob petminutni izključitvi gostov, ko bi se tekma lahko prelomila. A se ni. Ljubljančani so bili nenevarni in brez idej, zato je bil poraz neizbežen. V nedeljo bodo gostovali v Innsbrucku.

EBEL, 2. krog drugega dela: Olimpija – Gradec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0, gledalcev 500; 0:1 Walker 8, 0:2 Latendresse 38/PP1), Dunaj – Linz 3:5.