Ljubitelji višje bivanjske kulture imajo definitivno le še štiri dni časa; nato bo priložnost leta enkrat za vselej minila. Kot je bilo sporočeno predvčerajšnjim, se prodaja zastavljene vozlane umetnosti nelikvidne specializirane trgovine, ki je vzbudila toliko pozornosti, sedaj nepreklicno končuje že v ponedeljek, 16. februarja 2015.

Do takrat naj bi bil asortiment, ki se trenutno predstavlja v industrijski coni Šiška ob severni obvoznici v Ljubljani (H3, izvoz industrijska cona Šiška - Ljubljana Savlje, v bližini tovarne Lek) in še vedno obsega številne prave, ročno vozlane preproge v vseh vzorcih in dimenzijah, likvidiran v največji možni meri.

Vodja prodaje Hans-Joachim Breier pravi: »Ne glede na to, ali gre za rustikalne izdelke iz zbirke kazak, klasične in moderne eksponate, kot so tebriz in gashgai, ali antične in nove mojstrovine iz legendarne zakladnice podjetja, med njimi tudi muzejski lilian in svileni kašmir – v kratkem bo prodajni prostor na Litostrojski cesti 44 b prazen, kajti kljub velikemu interesu v preteklih tednih bodo odprodajo v ponedeljek zvečer definitivno zaključili, celotni kontingent pa nemudoma vrnili v Nemčijo.«

Za pospešitev prodaje preprog do začetka prevoza v ponedeljek ponoči so g. Breierja pooblastili, da naj vozlane umetnine v zadnjih urah brez izjeme proda z ekstremnimi odbitki pri cenah – celo do 70 odstotkov pod njihovo vrednostjo glede na ceno, ki jo je podal nemški izvedenec! Da bi si lahko vsi interesenti še zadnjič lahko ogledali največji izbor pravih perzijskih preprog v Sloveniji, so prostori v industrijski coni Šiška v Ljubljani (Litostrojska cesta 44 b, s strani ulice Alme Sodnik, ob severni obvoznici H3, izvoz industrijska cona Šiška - Ljubljana Savlje, v bližini tovarne Lek, tel. 01 / 620 20 63), neprekinjeno odprti v petek, 13.  februarja, in v soboto, 14.  februarja, vsakokrat od 10. do 19.  ure, ter v nedeljo, 15.  februarja, od 11. do 18. ure. Zadnja priložnost likvidacije zaloge bo nato še v ponedeljek, 16.  februarja, od 10. do 19.  ure. Toda tudi po zaključku razprodaje bo BH bavarsko podjetje za trgovanje d. o. o. na Litostrojski cesti 44 b v Ljubljani še naprej vaša kontaktna oseba za vse servisne storitve.