PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Smučanje - Vail/Beaver Creek - Veleslalom (M) SP

Nani R.-Muffat Jeandet V.
2
Začenjam s stavo, v kateri se po moji oceni skriva najlepša vrednost. Muffat Jeandet je eden izmed skritih favoritov za medaljo, letos je končal vse veleslalome in se uvrščal visoko, v Beaver Creeku je bil denimo 5., Nani je bil takrat le 14. Gre za smučarja z zelo lepo tehniko, ne tvega preveč in je bil bojda na treninghih med najhitrejšimi. Vidim ga v boju za kolajne, Nanija pa okoli 10. mesta.

Smučanje - Vail/Beaver Creek - Veleslalom (M) SP

Hirscher M.-Ligety T.
1
Kdor je gledal ekipno tekmo, mu je jasno, da je tole "fiks". Marcel je blestel na vseh tekmah, zmaga v kombinaciji je samo še povečala samozavest in ne verjamem, da Avstrijca danes lahko sploh ogrozi. Škoda, da v ponudbi ni stave Hirscher proti ostalim, ker bi si tudi v tem primeru upal dati nekaj nanj, tako pa izbiram višjo kvoto izmed obeh ponujenih. Letos Ligety v veleslalomu pač ne more konkurirati, razen če bi Hirscher storil veliko napako ali pa odstopil.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

CSKA-Milano/+17,5/
2
Milano tule vsekakor ima možnosti, da ne doživi fiaska, k vodilni ekipi pa prihajajo v ravno pravem času, ko je CSKA zabeležil kar tri zaporedne poraze. Sicer sem prepričan, da bo Itoudis s svojo zvezdniško zasedbo novi dve točki osvojil, a se bo njihovo stopalo umaknilo s "plina", ko bo jasno, da so zmagovalci. Hendikep se mi zdi za kakšnih 5 točk previsok. Verjetno v Milanu še niso povsem obupali nad tem, da bi se uvrstili med najboljše štiri - do konca je vključno s to tekmo še 8 krogov.

Tenis - ATP - Sao Paulo

Cuevas P.-Almagro N.
1
Tole bo že drugi letošnji obračun Almagra in Cuevasa. Prejšnji mesec je v Sydneyu s 76, 64 slavil slednji, ki bi moral biti po mojem mnenju tudi tukaj favorit. V prvem krogu je premagal Čeha Veselya, potem pa napredoval po vodstvu s 5-1 proti Argentincu Bagnisu v prvem nizu. Almagro je moral najprej premagati našega Rolo, ki roko na srce ni v tako dobri formi, kot lani, potem pa je izločil še Robreda, kar niti ni presenečenje, saj ta že od začetka sezone vleče poškodbo stegenske mišice. Cuevas je dobil edini medsebojni dvoboj na pesku leta 2009 v Hamburgu, menim, da je bolje fizično pripravljen, bolj vztrajen v daljših izmenjavah, predvsem pa bo za razliko od Španca težko izgubil živce. Zato tu stavim na prvi urugvajski lopar.

Tenis - ATP - Memphis

Nishikori Kei-Krajicek A.
1
Tudi tokrat za konec ponujam "ziheraša", ki ga po mili volji lahko spravite na vse listke. Nišikori je v Memphisu osvojil zadnji dve izvedbi in ne vidim razloga, da bi letos uspeh izostal, glede na to, da v zadnjih mesecih igra tenis svojega življenja. Če mladega Američana v svoj "mlinček" ne bo spravil prej, pa bi to delo moral vestno opraviti v podaljšani/h igri/-ah.