V Deželi kozolcev, v Šentrupertu na Dolenjskem, se bo 20. junija zgodil kulinarično-glasbeni festival z uradnim naslovom Gourmet & fun festival Izbor, pri katerem bosta moči združila dolgoletni organizator Rock Otočca in avtor skritih kamer Franci Kek ter vrhunski kuharski mojster Tomaž Kavčič.

Organizatorja pravita, da bo festival Izbor prvič v Sloveniji na enem mestu predstavil najodličnejše mednarodne kulinarične mojstre v prepletu z vrhunskimi vini in atraktivnim glasbeno-zabavnim programom. Vinarjev in kuharjev Kek in Kavčič zaenkrat še nočeta razkriti, zagotavljata pa, da bodo med njimi tudi takšni, ki se kitijo z Michelinovimi zvezdicami. »Dogodek bo potekal v idiličnem ambientu Dežele kozolcev, prvem muzeju kozolcev na prostem na svetu. Poleg specialitet slovenskih kuharjev bodo imeli obiskovalci priložnost na enem mestu okušati kulinarične dobrote renomiranih kuharskih mojstrov iz tujine ter uživati ob različnih vrstah mednarodnih vrhunskih vin, kupiti izbrane izdelke in se zabavati ob glasbi tujih in domačih glasbenikov,« je napovedal Kek.

Imetniki vstopnic bodo imeli lahko hrano in vino pokušali v neomejenih količinah, za kar bo skrbelo 20 kuharjev in 40 vinarjev iz regije Alpe-Adra. Poskrbljeno bo tudi za varno udeležbo obiskovalcev. Vozili bodo namreč posebni vlaki iz smeri Ljubljane, Novega mesta in Sevnice. Vstopnice so že na voljo, število obiskovalcev pa bo omejeno, opozarjajo organizatorji.

In kaj je združilo dva na prvi pogled povsem različna človeka? »Uživam v organizaciji prireditev za dobro počutje vseh udeležencev. Od leta 1997 do 2013 sem organiziral festival za mlade, ki je bil pred leti največji tovrstni dogodek na področju Balkana. S svojimi petdesetimi leti sem se odločil izpeljati letom primernejši festival vrhunske hrane, vin, glasbe, zabave in udobja,« je o lastnih razlogih za organizacijo povedal Franci Kek.

Tomaž Kavčič je na drugi strani poudaril, da želi pod isto streho združiti kuharske prijatelje iz Slovenije in tujine, s katerimi je sodeloval v zadnjih letih. »Želim jih pripeljati na dogodek, kjer bodo s pestrim izborom zadovoljni še tako zahtevni gurmani. Prepričan sem, da bomo ponudili sproščen in družaben, a kljub temu vrhunski eno-gastronomski dogodek,« je dodal.