Že v lanski sezoni je imel Kavčič dve resni poškodbi stopala - operacijo ukleščenega živca na levem in počeno kost na desnem stopalu, zaradi česar je tekmoval le slabo polovico sezone. Priprave na letošnjo sezono je Ljubljančan konec lanskega leta začel v Dubaju in jo nato uspešno odprl na turnirju ATP serije 250 v Dohi, kjer se je z zmago nad Juanom Monacom uvrstil med najboljših šestnajst. Že na naslednjem turnirju so se pojavile bolečine v stopalu, ki so v naslednjih tednih precej otežile proces treninga in posledično tekmovanja.

"Uf, precej noro je vse skupaj. Že ko se mi je lansko sezono drugič pojavil problem na stopalu, sem si mislil, da je to res noro, da me v isti sezoni dvakrat ustavi poškodba stopala. Ko na US Opnu nisem mogel niti stopiti na igrišče in igrati, res ni bilo prijetno. No, očitno to še ni bilo vse. Ne vem, kako je možno, da imam tri poškodbe v manj kot letu dni na stopalih, očitno je to moja Ahilova peta," je dejal Blaž.

Postopek rehabilitacije zelo dobro pozna

"Seveda sem že po prvi poškodbi naredil vse preglede in ukrepe, od posebnih vložkov, menjavi športnih copat, posebnih vaj, terapij, vendar očitno ni pomagalo. V petek grem ponovno na operacijo, kjer mi bodo odstranili ukleščen živec še na drugi nogi. Niti nočem preveč razmišljati, kaj vse delamo profesionalni športniki s svojim telesom samo, da bi igrali na teh tekmah, ki nam pomenijo vse", je dodal Kavčič. "Vsi športniki se srečujemo z nekimi težavami, večni boj z naravo in s svojim telesom. Redki so, ki se temu lahko izognejo. Brez določenih živcev na stopalu bom sicer lahko živel normalno, upam le, da bom lahko normalno tudi igral."

27-letni Kavčič, trenutno 107. igralec na svetu, želi čim prej okrevati, tako da bi ujel neposredno uvrstitev na naslednja dva grand slama - Roland Garros in Wimbledon. Zelo je vprašljiv njegov nastop za Davisov pokal v začetku marcu, ko se bo Slovenija merila proti Slovaški. "Postopek rehabilitacije na žalost zelo dobro poznam, saj smo šli čez to že lani. Predvidevam, da bom po treh tednih nekako nared za povratek na igrišča, potem pa sledi piljenje forme. Govorimo o dobrem scenariju, če bo šlo vse, kot mora. Najbolj pomembno je v takšnih trenutkih ohraniti voljo," dodaja Kavčič.