"Mi v ekipi nismo takšni, da bi vedno iskali drame, kot v Sloveniji, ko se to vedno malo išče. Koleno jo je zabolelo, bilo pa je vse pod kontrolo. V kombinacijskem smuku je bolj previdno naredila nekaj zavojev z desno nogo. Sem pa kar alergičen na te drame. Sam spoštujem tiste, ki imajo res kaj hudega. Bogu hvala, da je s Tino je vse v redu," je dejal Massi.

Vesel je bil njenega dosežka v kombinaciji, primerjal pa jo je z najboljšimi atleti: "Že na smuku je tlakovala pot do zmage, slalom pa je bil zelo pomemben, kot običajno odločilen. Tina ga je začela s spoštovanjem. Sneg je agresiven, ni takoj našla ritma. V drugem delu slaloma pa ni več izgubljala. Mazejeva je taktično izjemno inteligentna tekmovalka. Kar se tiče specialnega smuka, želela je zmagati za dve stotinki, in tudi je. Tudi v kombinaciji ji je uspelo. Kot najboljši atletski sprinterji je, oni vedno zmagujejo po fotofiniših, večina pa vedno izgublja."

Slalomsko progo v kombinaciji je postavil trener Mazejeve Valerio Ghirardi. "Z izjemo Avstrijcev, ki so v St. Moritzu in tu na SP v superveleslalomu s postavitvijo proge napravili razliko, običajno ni tako. Je pa res in dejstvo, da je Ghirardi postavil slalom brez velikih pasti. Vedno pa je na koncu pomembno, kako tekmovalec smuča."

Preberite tudi: Mož, ki je v ozadju uspehov Tine Maze

Tri ženske tekme SP, tri odličja Črnjanke, od tega dve zlati medalji. "Smo malo več kot na pol poti. Stisniti je treba zobe za veleslalom in slalom. Veliko bo odvisno od adrenalina, kolajne naredijo svoje. Videti je potrebno, kako hitro se bo telo regeneriralo. Zato Mazejeva tudi ni nastopila na ekipni tekmi," dodaja Massi.

Tudi zaradi Vonnove je Mazejeva postala tako dobra

Američanka Lindsey Vonn se je po neizpolnjenih pričakovanjih po zlatih medaljah zlomila in jokala po kombinaciji, ko je odstopila na slalomu. "Razumljivo, trikrat je izgubila na domači tekmi, v ZDA pa nekaj šteje le zlato. Sem tudi sam videl sceno, ni mi bilo vseeno. Imam veliko spoštovanja do nje. Tudi njej gre zahvala, da je Mazejeva tako dobra, saj je imela v svojem življenju tako močno konkurenco. Mi nismo šli nikoli na tekme z mislijo, da smo se na žalost rodili v generaciji Vonnove. Vsaka generacija ima svojega Ingemarja Stenmarka in Tina je svojega premagala."

Slovenci odslej tudi zmagujejo

Psihično je Mazejeva izjemno stabilna. "Na psihični pripravi Tine smo veliko delali. Tudi s treningi, ki niso bili zelo lahki. Zadnji dve leti, od Sočija naprej, je psihično zelo močna. Včasih jo je potrebno pustiti pri miru, vendar je drugače zelo trdna. Govorilo se je, da v alpskem smučanju v zadnjem času nemogoče zmagovati, ker Slovenci ne znajo zdržati pritiska. Nihče ne sme več reči, da se bo izgubilo, ker je tekmovalec Slovenec. Tina je zmagala na vseh področjih in je kot Slovenka zaorala ledino za naslednje generacije v alpskem smučanju," je v svojem slogu zaključil Massi.