Ker je drugouvrščeni Anaheim zabeležil drugi poraz zapored, z 2:6 je bil neuspešen na gostovanju pri Floridi, je prednost Nashvilla pred njim narasla na tri točke. "Ne vem zakaj, toda proti Anaheimu vedno dobro igramo. Z istim rezultatom smo jih v sezoni že enkrat premagali, tako da lahko rečem, da nam ležijo," je dejal Jonathan Huberedeau, s tremi podajami za gol prvo ime tekme.

Tampa sicer še vodi v vzhodni konferenci, toda njena prednost pred Montrealom znaša le še točko. Kanadčani so z 2:1 po podaljšku, ki ga je odločil David Desharnais, ugnali Philadelphio. V torek sta bili uspešni tudi obe ekipi iz New Yorka, otočani, z 71 točkami vodilno moštvo metropolitanske skupine, so bili s 3:2 boljši od Edmontona, rangerji pa so v tekmi z največ goli ta dan s 5:4 premagali Toronto. Mats Zuccarello je za Rangers dosegel dva gola, tudi odločilnega dobrih pet minut pred koncem, na strani tekmecev pa se je dvakrat med strelce vpisal Morgan Rielly. Vodilni strelec lige Rick Nash (New York Rangers) tokrat gola ni dosegel, je pa zanj trikrat podal.

Na zahodu ima 74 točk St. Louis, ki je bil z 2:1 uspešnejši od Arizone, z istim izidom je Winnipeg ugnal Minnesoto, Ottawa pa Buffalo, Dallas pa je bil uspešen na gostovanju v Bostonu, zmagal je s 5:3. Dva gola zanj je dosegel Jamie Benn.