Danes 52-letni Jon Stewart je začel z oddajo leta 1999, ko je bil tarča njene osti predsednik Bill Clinton ter republikanci, ki so ga preganjali zaradi skokov čez plot s pripravnico Monico Lewinsky. Najbolj si je privoščil medije, predvsem kabelske televizije, ki predvajajo novice 24 ur na dan.

V anketi revije Time leta 2009 je Jon Stewart pristal na prvem mestu voditeljev, ki jim ameriški gledalce najbolj zaupajo.

Prva žrtev je bila oddaja televizije CNN "Crossfire", kjer so se republikanci in demokrati drli eden čez drugega. Stewart je kot gost oddaje neusmiljeno napadel eno in drugo stran in televizija CNN jo je kmalu zatem ukinila. Nato je svojo šaljivo ost usmeril predvsem v konservativno televizijo Fox, ki jo je začel brez dlake na jeziku imenovati za "bullshit mountain" oziroma po domače "gora oslarij".

Parodija kabelskih novičarskih programov

Stewart je svojo oddajo zasnoval kot parodijo kabelskih novičarskih programov, v kateri nastopajo "dopisniki", ki na komičen način razložijo bistvo dnevnega političnega dogajanja. Večina teh dopisnikov je potem naredilo izjemno uspešne samostojne kariere. Med njimi Stephen Colbert, ki bo kmalu nadomestil Davida Lettermana na televiziji CBS.

Žalostna priča informativni vrednosti ameriških televizij so ankete, ki ugotavljajo, da večina mladih Američanov informacije dobi iz oddaje The Daily Show. Televizija CNN želi za vsako ceno enakopravno predstaviti oba pogleda na določeno politično temo, čeprav je eden od obeh včasih popolnoma zgrešen. Televizija Fox je povsem na strani republikancev, televizija MSNBC pa na strani demokratov.

19 emmyjev in celo enega grammyja

Stewart je v tej delitvi našel svoj prostor za smešenje enih in drugih. Oddaja in Stewart sta osvojila 19 televizijskih nagrad emmy in celo glasbeno nagrado grammy.

"S pomočjo edinstvenega glasu in vizije je The Daily Show postal kulturni temelj za milijone oboževalcev in komična platforma brez primere, ki bo vztrajala še na dolga leta," je sporočila televizija Comedy Central.

Namigovanja, da se bo Jon Stewart kmalu poslovil od vodenja oddaje The Daily Show so bila konstantno prisotna. Moral bi se premakniti naprej – to ljudje naredijo v svoji karieri, čeprav se zdi, da so našli svoje pravo poslanstvo, mnenje množic povzema revija Time. Ponujali so mu mesto voditelja večerne oddaje, režije filmov, lani pa so ga vabili na NBC, kjer bi vodil oddajo Meet the Press. Iz ponudbe se je takrat kar dobro pošalil. Glede na dogodke v zvezi z Brianom Williamsom na NBC pa se nekateri zdaj bojijo, da bo Stewart izkoristil priložnost in zaseden mesto voditelja novic.