Vstopnice za polnočne premiere filma Petdeset odtenkov sive so v Koloseju in Cineplexxu dali v prodajo že pred tremi meseci. Zanimanje za projekcije je veliko, doslej je bilo prodanih že 4000 vstopnic, iz Karantanija Cinemas pa so sporočili, da so številne premierne projekcije že razprodane.

Film Petdeset odtenkov sive prinaša zgodbo o študentki književnosti Anastasii Steele, ki naredi uslugo svoji sostanovalki in namesto nje opravi intervju s premožnim in uspešnim poslovnežem Christianom Greyem. Multimilijonar jo popolnoma prevzame, njega pa premamita Anastasiina lepota in svobodni duh. Spustita se v strastno razmerje, ki ga ogrožata Christianova preteklost in obsesivna potreba po kontroli in nadvladi. Ob spoznavanju ljubimca tudi Anastasia začne raziskovati svoje želje in hrepenenja.

V kožo Christiana se je vživel Jamie Dornan, v vlogo Anastasie pa Dakota Johnson.

Petdeset odtenkov sive je dolgo pričakovana filmska upodobitev erotične knjižne uspešnice avtorice trilogije Petdeset odtenkov E. L. James. Trilogija je bila prevedena v 51 jezikov in prodana v več kot milijon izvodih, tako v tiskani kot tudi v digitalni obliki. V začetku januarja je v Sloveniji izšel ponatis knjige Petdeset odtenkov sive s filmsko naslovnico.

Po svetu je bilo na 39 tržiščih za premiero filma, ki povečini na redne sporede kinematografov prihaja 12. ali 13. februarja, prodanih že preko 2,75 milijona vstopnic. Na prvem mestu je Nemčija, kjer so prodali več kot 450.000 vstopnic.

Predpremierna projekcija za vabljene goste bo nocoj na ogled v ljubljanski Operi.