Očitno bo upanja hokejistov Olimpije za uvrstitev v končnico v odprtem prvenstvu Avstrije hitro konec. Tako gre sklepati po včerajšnjem prvem od desetih krogov v kvalifikacijah za četrtfinale, ki je ljubljanskemu klubu izdatno zmanjšal možnosti v boju za preostali dve vstopnici za izločilni del EBEL. Glavni trije favoriti so pobrali vse točke, a v prvi vrsti je treba opozoriti, da mora Olimpija zaradi hudega spodrsljaja v Bolzanu krivdo najprej iskati pri sebi.

To je bila deveta medsebojna tekma med Bolzanom in Olimpijo v tem regionalnem tekmovanju. Italijani so nerešljiva uganka za mlado slovensko moštvo, ki je izgubilo tudi v devetem poskusu. Olimpija je na južnem Tirolskem tokrat doživela celo katastrofo – bilo je 7:1 za gostitelje –, a v tako pomembnem delu sezone končna razlika v zadetkih ni pomembna. Za Olimpijo je bolj boleč pogled na lestvico, saj Bolzano beži že za šest, KAC za pet, Gradec pa za štiri točke.

Italijani so v prvi tretjini pritisnili na ljubljanska vrata, ki jih je varoval finski hokejist Miika Wiikman. Vodstvo Bolzana z 1:0 je v nadaljevanju izničil Jure Sotlar, to pa je bilo tudi vse od natančnih strelskih poskusov gostujočega moštva. Bolzano je v zadnje pol ure spet zaigral odločneje in vpisal zanesljivo zmago. V zadnji tretjini je dal kar pet golov. Olimpija bo jutri igrala v Tivoliju proti Gradcu. V primeru poraza bi v klubu lahko razmišljali celo o predčasni prodaji hokejistov, saj bo prestopnega roka konec v nedeljo.

EBEL, drugi del, 1. krog, skupina A: Salzburg – Alba 7:3, Linz – Znojmo 4:3, Beljak – Dunaj 1:2, vrstni red: Salzburg 6, Linz 5, Dunaj 3, Beljak 2, Znojmo in Alba 0, skupina B: Bolzano – Olimpija 7:1 (1:0, 1:1, 5:0; 1:0 Scofield 9, 1:1 Sotlar 22, 2:1 Bernard 31, 3:1 Insam 44/PP1, 4:1 Keller 52, 5:1 Cullen 53/PP1, 6:1 McDonagle 54/PP1, 7:1 Gander 58/PP1), KAC – Innsbruck 8:0, Gradec – Dornbirn 5:2, vrstni red: Bolzano 6, KAC 5, Gradec 4, Dornbirn 1, Olimpija in Innsbruck 0. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 20. uri: Olimpija – Gradec, ob 19.15: Dunaj – Linz, petek ob 19.15: Znojmo – Salzburg, Alba – Beljak, Innsbruck – Bolzano, Dornbirn – KAC. mag