Najlažje je po treh osvojenih kolajnah reči, da jih bo domov pripeljala vseh pet. Kakršen koli bo na koncu izkupiček, bo do njega prišla težje, kot če bi na svetovnem prvenstvu denimo tekmovala le v tehničnih disciplinah. Tina bo gotovo v igri za najvišja mesta, menim pa, da lahko utrujenost v nadaljevanju prvenstva premaga z motivacijo.

Kar zadeva Tinine priprave na naslednje preizkušnje, verjamem, da v ekipi najbolje vedo, kako jo pripraviti. Funkcionirajo dobro in homogeno. Svoj del posla obvladajo in ne vidim razloga, zakaj ga ne bi uspešno izpeljali do konca. Menim, da je bila Tinina odločitev, da včeraj ni nastopila na ekipni tekmi, pravilna. Sicer je imela trening, a sama tekma je še precej napornejša.

Čeprav se Tina na kombinacijskem slalomu ni pokazala v najlepši luči, menim, da ni bojazni pred specialnim slalomom. Na njem bodo drugačni pogoji, saj ne bo popoldanski. Vse bo drugače, od odzivnosti materiala do pogleda na tekmo. Poleg tega je po smuku zelo težko peljati slalom. Hitro si pregrob, kar se je zgodilo tudi Tini, ki je dolgo iskala prave občutke. K sreči jih je še pravi čas našla.

Pred začetkom svetovnega prvenstva sem napovedal, da bo Tina osvojila tri kolajne. Toliko jih že ima. Upam, da se bo izkazalo, da sem se motil in da bo ob koncu s petimi odličji znova premaknila meje svetovnega športa.

Mitja Dragšič je nekdanji alpski smučar.