Anonymus je januarja razglasil vojno islamskim skrajnežem IS. V video posnetku na YouTubu so napovedali, da bodo izsledili spletne strani IS in mreže na družbenih omrežjih ter jih odstranili.

Vi ste virus, mi zdravilo

Minuli petek so v novem videu na YouTubu poslali IS novo opozorilo: »Z vami bomo ravnali kot z virusom in mi smo zdravilo. Mi smo lastniki interneta,« povzema CNN na svoji spletni strani.

Dodaja, da so trditve Anonymusa preverili in ugotovili, da na večini računov na družbenih omrežjih, ki jih je skupina navedla, piše, da so bili računi suspendirani ali da so nedosegljivi. Nekateri so kljub temu še aktivni.

Napovedali vojno teroristom

CNN še dodaja, da družbeni omrežji Twitter in Facebook že tudi sama odstranjujeta račune in vsebine, povezane s terorizmom, da pa težko sledita milijonom svojih uporabnikov.

Hekerji Anonymous so si naziv razvpite skupine prislužili s številnimi spletnimi napadi na strani različnih vlad, podjetij in drugih organizacij. Napad na IS je sprožil krvavi napad na francoski satirični časnik Charlie Hebdo januarja letos, pri čemer je umrlo 12 ljudi. »Člani Anonymous po vsem svetu napovedujemo vojno teroristom,« so takrat sporočili.