Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - Everton
1

Chelsea je v zadnjih nekaj krogih izkoristil spodrsljaje Cityja in si priigral lepih 7 točk prednosti, kar ob letošnjem razmerju moči na Otoku praktično že pomeni naslov prvaka. A to ne pomeni, da bo četa Joseja Mourinha, v kateri vlada velika konkurenca za igralne minute, popustila. Že danes bo verjetno moč modrih na Stamford Bridgu občutil Everton, ki preživlja precej slabšo sezono od pričakovanj, na zadnji tekmi proti Liverpoolu pa je pokazal bore malo in sprožil le en nevaren strel. Takšna forma je garancija za neuspeh na najtežjem gostovanju v sezoni.

Nogomet - Španija - Pokal

Barcelona - Villarreal
1

Barcelona je v super formi in melje vse pred seboj. Tudi Messi se je zbudil, zabija z obema nogama, ob tem pa še pridno deli asistence. Trenutno je le nekaj ekip v Evropi, ki bi jim lahko pripisovali realne možnosti, da ustavijo Barcelono, med njimi pa najbrž ni Villarreala. Čeprav je rumena podmornica po vrnitvi iz druge lige lepo popestrila prvoligaško tekmovanje in igra zelo dobro, pa vseeno proti Barci nima prav veliko možnosti za presenečenje. Pred dnevi sta se moštvi že pomerili v prvenstvu in Villarreal je celo dvakrat vodil, a na koncu ostal praznih rok in izgubil z 2:3. Tokrat verjetno domači ne bodo ponovili obrambnih napak in prejeli dveh golov, zato so še bližje zmagi. Če Enrique želi pred povratno tekmo vsaj neko prednost, ne bo varčeval z zvezdniki, torej o tipu 1 ne gre preveč dvomiti.

Nogomet - Francija - Pokal

PSG - Nantes
1

PSG je v nedeljo preživel težko gostovanje v Lyonu in se kljub zaostanku rešil poraza ter ostal v stiku z vrhom lestvice, kjer želi na koncu seveda zasesti prvo mesto. Tudi v pokalu imajo Parižani velike apetite, saj ob vseh vložkih in zvezdniški zasedbi praktično nimajo izgovora, če jim kakšna domača lovorika uide. Na Parku princev je torej poraz na takšnih tekmah prepovedan.

Košarka - Evropokal

Bayern (M) - Bamberg
1

Nemška kluba sta si že pred današnjo tekmo zadnjega kroga zagotovila napredovanje v osmino finala evropskega pokala. Jasno je tudi, da bo še neporaženi Bayern prvi, Bamberg pa drugi, torej je tekma s tekmovalnega vidika povsem nepomembna. V takšnih okoliščinah bodo verjetno domači bolj motivirani, da pred svojo publiko še enkrat premagajo tekmeca z domačega okolja, ki jim je v državnem prvenstvu letos že zadal en boleč poraz.