Zmaga Črnjanke v superkombinaciji nikakor ni presenečenje, saj je veljala za veliko favoritinjo, je pa zato čutila kar nekaj dodatnega pritiska. Po še drugi osvojeni zlati, skupno pa že tretji medalji na svetovnem prvenstvu v ZDA, je bila Tina Maze včeraj presrečna, a tudi zelo utrujena.

"Danes je bil zelo težak dan. Čeprav je videti enostavno, toda če ne bi zmagala v kombinaciji, bi izpadla smešno. To je moja prva zmaga v kombinaciji, nekajkrat sem bila že favoritinja, a mi ni uspelo. Zato sem danes čutila velik pritisk," je dejala.

Slovenska šampionka danes ne bo nastopila na ekipni tekmi, saj potrebuje tudi nekaj počitka. "Že to, kar delam sedaj, je noro. Ne želim trošiti dodatne energije. Pred veleslalomom potrebujem malo sprostitve in premora, da se telo pred novimi napori regenerira."

"Tina je v superkombinaciji zmagala s 70 odstotki moči"

Izostanek Mazejeve z ekipne tekme, ki nima neke prave teže in se zdi pomembna morda le Avstrijcem, je logičen tudi zato, ker je imela v zadnjih dneh nekaj zdravstvenih težav. O tem sta po včerajšnji zmagi spregovorila tudi njena fizioterapevtka Nežka Poljanšek in reprezentančni zdravnik Matjaž Turel.

"Danes je bilo zame kar stresno, ker je imela Tina bolečine v kolenu že od smuka naprej. V dveh dneh odpraviti to težavo ni bilo lahko. Želela sem si, da odpelje, kot najbolje zna, in to je naredila. Zelo previdna je bila na smuku in slalomu, s 70 odstotki tistega, kar bi sicer zmogla, je zmagala. Sedaj sta pred nami dva dneva odmora. Veliko bova delali terapije, da se koleno čim bolje stabilizira, poem pa novim zmagam naproti," je povedala Poljanškova.

"Boli jo zunanji del desnega kolena. Ni videti nič pomembnega, vsaj zaenkrat ne, le občutljiv je zunanji del. Koleno ni otečeno. Nežka bo naredila dobre fizioterapije. Zaenkrat se nismo odločili za dodatne preiskave. Danes se je pokazalo, da ni poškodbe, ampak ima težave zaradi obremenitev na tej veliki strmini. Tresenje na neravni progi in kompenzacije v sklepih na določenih mestih so storili svoje. Mazejeva me je, preden smo prišli na SP, obvestila tudi o bolezni. Zbolela je na tekmah v St. Moritzu, glede na klinično sliko je bila to gripa. To je relativno hitro in dobro premagala. Presenečen sem, da je ob vseh naporih tako hitro premagala bolezen in prišla do optimalnega zdravja," pa je dejal Turel.

Lovi še dve medalji in Kjusov dosežek

Kljub bolečemu kolenu bo Mazejeva pred nadaljevanjem SP opravila še nekaj treningov. "Že sicer grem včasih takoj po tekmah smuka na slalomsko vadbo, kar je zelo naporno. Želim ohraniti 'hitre' noge, potrebne za uspešne slalomske vožnje, saj zaradi preže na smuku te postanejo kar malo lene," je včeraj dejala po tekmi.

Kot že rečeno, bo danes izpustila ekipno tekmo in raje trenirala, jutri pa je na prvenstvu prost dan in bo zopet čas za trening tehničnih disciplin. V četrtek je nato na sporedu ženski veleslalom, kjer bo Črnjanka lovila še četrto odličje na prvenstvu in poskušala ostati v igri za ponovitev dosežka legendarnega Norvežana Lasseja Kjusa, ki je edini uspel na enem prvenstvu osvojiti odličje v vseh petih disciplinah.

"Vedela sem, da bom lahko na vsaki tekmi na zmagovalnih stopničkah, toda ni lahko, moraš biti osredotočen in motiviran, potreben pa je tudi kanček sreče," pravi Mazejeva.