Kralji so v tej sezoni igrali v sistemu toplo-hladno. Kot pa pišejo ameriški poznavalci, bi lahko bila tekma v Columbusu nekakšna prelomnica pri odpravljanju napak in piljenju forme, s kakršno so osvojili lanski naslov prvaka.

Jeff Carter je bil pravi vodja napada, obramba pa je dušila vse domače poskuse. Prav Carter je bil zelo motiviran, navijači so ga namreč vedno izžvižgali, ko je bil pri ploščku, saj niso pozabili, da je pred časom zahteval odhod iz Columbusa.

Vrnil jim je z zadetkom in podajo (skupaj ima 498 točk, na 12 tekmah pa je Columbusu zabil sedem zadetkov), takšen izkupiček je imel tudi Dwight King. "Igrali so res dobro. Veliko so drsali, pritiskali na nas na vseh delih igrišča, dobivali so dvoboje in imeli boljšo realizacijo. Res nam je bilo težko. Imeli smo le malo priložnosti, saj so nam kradli čas in prostor," je priznal trener domačih Todd Richards.

Kralji, ki so lani osvojili svoj drugi Stanleyjev pokal v treh letih, so bili doslej bolj ali manj senca sebe. Izgubili so trikrat zaporedoma in sedemkrat na osmih tekmah, preden so zmagali na zadnjih dveh od petih gostovanj. Še vedno pa jih čaka ogorčen boj za končnico, ki jim 29 tekem pred koncem rednega dela beži za tri točke.

Na drugih tekmah je bilo najbolj tesno v Chicagu, kjer je četrta ekipa zahodne konference kljub dvema zadetkoma Mariana Hosse po kazenskih strelih z 2:3 izgubila proti predzadnji na zahodu Arizoni.

San Jose, ki je Los Angelesu beži pet točk, je doma doživel poraz proti Calgaryju z 1:4. Kanadčani so se tako točkovno izenačili z morskimi psi. Doma je izgubil tudi New Jersey, premagal ga je predzadnji v ligi Edmonton z 2:1.

Minnesota, ki ima toliko točk kot Los Angeles, pa je pomembno zmago s 5:3 dosegla proti Vancouvru, enemu neposrednih tekmecev v boju za končnico. Mikko Koivu je za zmagovalce prispeval tri podaje.