PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Memphis

Johnson S.-Sela D./+1,5/
1
Johnson si je po Melbournu vzel nekaj počitka in je za turnir v Memphisu "svež", imel pa je tudi nekaj sreče z žrebom, saj igra proti Izraelcu, ki ni v bleščeči formi, imel pa je tudi manj časa za prilagoditev na časovni pas 6 ur bolj zgodaj. Johnosnu bo pripadla bitka asov, winnerjev, ker je bolj napadalno naravnan, bo storil več nevsiljenih napak, a zmaga na koncu ne bi smela biti pod vprašajem. Dudi je ob zadnjih treh obiskih tukaj vedno "spakiral" že po uvodnem krogu.

Tenis - ATP - Memphis

Lu Yen Hsun-Groth S.
2
Zdi se mi, da Lu ni dovolj dobro pripravljen, da bi lahko pariral servis&volej igri Avstralca, ki je na domačem Slamu marsikoga navdušil. Tule bi moral biti favorit kvečjemu Groth, ki mu gre na roko hitra podlaga, sicer pa tudi spletne stavnice in njihove stranke, počasi ugotavljajo, da tukaj Lu ne bi smel biti favorit. Kvota na Avstralca je vsaj včeraj, pri večini, padala... 

Tenis - ATP - Sao Paulo

Schwartzman D.S.-Lorenzi P.
1
Ok, mogoče sem še vedno malo pod vplivom tistega, kar je Lorenzi pokazal v Quito, ampak tisto tam je bilo pa res pod vsako kritiko. V četrtfinalu je verdasco igral svojo igro, Italijan pa deloval, kot da bi "včeraj" prvič prijel za lopar. Če ga ni motila gumica za stabiliziranje vibracij ob udarcih, je bil kriv pa čuden odboj žogice. Danes dvakratnega zmagovalca challengerja v Šiški čaka zelo zahtevna naloga, saj se bo meril z izjemno hitrim, mladim Argentincem, ki je lani postal kralj challengerjev, dobil štiri turnirje in potem osvojil še sklepnega. In to v istem mestu, kjer poteka turnir v tem tednu, je bila pa lokacija tedaj drugačna. Kakorkoli že, Schwartzman je že na betonu pokazal, da ima potencial za še boljšo sezono, na pesku pa bi nekako moral prodreti še globlje v žreb. V primeru zmage ga potem čaka neuravnovešeni "klovn" Fognini.

Tenis - Challenger - Bergamo

Martin A.-Pouille L.
2
Za vrhunskega tenisača mora igralec nujno posedovati tudi (vsaj) spodoben backhand udarec in Pouille ga je izdelal, zato sem že pred začetkom sezone dejal, da Francoza ob koncu leta vidim med najboljšo petdeseterico. Sezono je med velikimi začel zelo dobro, sedaj pa se gre spet igrat v "malo šolo", kjer bi po vsej logiki moral tale turnir kar osvojiti. V prvem krogu Bergama je naletel na Slovaka, ki večino turnirjev odigra na pesku, zato ne čudi, da je na uvodu v leto 2015 zapustil bled vtis. Po hitrem slovesu od Melbourna, ga je prejšnji teden v Glasgowu ugnal 237. igralec sveta, Britanec Corrie. Danes lahko upa in moli za slab dan nasprotnika, ki ima v Bergamu status 2. nosilca.

Tenis - ATP - Rotterdam

Kuznetsov And.-Raonič M.
2
Miloš bo svojo formo prvič po Melbournu preizkusil v največjem evropskem pristanišču, kjer še nikdar ni nastopil. Ko je Kanadčan lani nastopil na turnirjih ATP serije 500, je bila njegova bera naslednja: Washington zmaga, Tokio finale, Basel četrtfinale. Če bi danes izgubil proti kvalifikantu, bi bilo to prvovrstno torkovo presenečenje. V redu material za "fiksiranje"!