"Priznam, s številko 31 na slalomu gotovo ne bi imel možnosti za zmago, saj je bilo vreme vse toplejše in proga vse bolj mehka. Sam sem tako nastopil na dobri progi kot prvi. Pošteno lahko priznam, da mi je šlo vse na roke. Iskreno upam, da bo Ondrej kmalu zdrav in se nam bo pridružil na tekmah," je dejal Hirscher.

Avstrijec je pred tem na velikih tekmah zmagal le v slalomu, veleslalomu ali na ekipnih tekmah. Lani je na OI v Sočiju osvojil le srebro v slalomu, v tej disciplini je pred dvema letoma v domačem Schladmingu postal svetovni prvak, tam pa je bil tudi član zmagovite avstrijske ekipe.

Petindvajsetletnik je trikrat zapored osvojil skupno zmago v pokalu, marca letos pa želi še četrtič v nepretrgani seriji poseči po velikem kristalnem globusu. Tri naslove v nizu so pred njim osvojili le Gustav Thöni (1971-1973), Ingemar Stenmark (1976-1978) in Phil Mahre (1981-1983).

Prvo zmago v svetovnem pokalu je dosegel decembra 2009, ko je bil kot dvajsetletnik najboljši v veleslalomu v Val d'Iseru. Od takrat jih je osvojil še 28 in je s tem tretji Avstrijec, za Hermannom Maierjem (54) in Benjaminom Raichom (36).