Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Lazio - Genoa
1
Čeprav Lazio na tekmi velja za favorita, je še kako zanimivo, da je na več kot zadnjih petih medsebojnih dvobojih slavila Genoa. Statistika tako ni na strani sinje modrih, a lahko vsaj po zadnjih rezultatih sodeč vseeno računajo na zmago, saj Genoa treh točk v prvenstvu ni osvojila v zadnjih sedmih krogih.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Metalac - MZT Skopje
1
Lahko bi dejali, da so možnosti Metalca za zmago, četudi je na zadnjih treh tekmah dvakrat izgubil, kar dobre. Skopje je v letošnji sezoni namreč premagal že v gosteh, zato bi moral imeti na domačem parketu še nekoliko lažjo nalogo. Povrhu forma gostov ni blesteča, saj so na zadnjih šestih tekmah zmago vpisali le enkrat.

Košarka - ZDA - NBA

Miami - New York
1
Za razliko od preteklih let je Miami v letošnji sezoni daleč od vrha. Razlog seveda tiči v odhodu prvega zvezdnika LeBrona Jamesa, ki se je vrnil v Cleveland. Ekipa se tako zlasti v zadnjem času sooča s kar nekaj težavami, saj je na zadnjih šestih tekmah nanizala pet porazov. Rezultatska krivulja bi se morala vsaj nocoj obrniti navzgor, saj Floridčani gostijo najslabše moštvo lige NY Knicks.

Hokej - ZDA - NHL

Chicago – Arizona
1
Pogled na uspehe obeh moštev na zadnjih sedmih tekmah se zdi kar nekoliko nenavaden, saj ko je zmagoval Chicago, je Arizona izgubljala in obratno. Trend se bo nadaljeval vsaj še danes, saj v hokeju remijev ne poznajo. Večje možnosti za zmago ima sicer Chicago, ki mu gre v letošnji sezoni tudi bistveno bolje od Arizone, prav tako pa je zadnjo tekmo proti današnjemu tekmecu pretekli mesec dobil z zelo zanesljivih 6:1.