Na tekmah za svetovni pokal v smučarskih skokih v Titisee-Neustadtu v Nemčiji je vse kazalo, da bo domači as Severin Freund znova dvakrat pometel s konkurenco. Potem ko je bil v soboto razred zase, je imel tudi včeraj že po prvem skoku (137 metrov) neulovljivo prednost enajstih točk pred tekmeci. A le nekaj minut po koncu prve serije je bil diskvalificiran, ker je imel predolge smuči glede na svojo težo. »Le 100 gramov sem bil prelahek, a to je moja krivda. Seveda sem jezen, a le nase, ker se mi kaj takega ne bi smelo pripetiti. Tehtnica FIS je natančnejša od moje, zato si moram v prihodnje pustiti več rezerve,« je po diskvalifikaciji povedal Severin Freund, ki je tako razprodal sto točk v boju za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Včeraj je tako s konkurenco pometel Norvežan Anders Fannemel, potem ko je v finalu skočil 143,5 metra.

Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc je Titisee-Neustadt zapuščal z mešanimi občutki. S tretjim mestom v soboto in sedmim včeraj je iztržil manj, kot se mu je ponujalo. V soboto je za Freundom po prvi seriji zaostajal le štiri desetinke točke, na koncu pa je bil tretji in moral v hrbet gledati tudi Kraftu na drugem mestu. Včeraj je bil že po prvem skoku na devetem mestu, v finalu je pridobil dve mesti, medtem ko je Kraft z drugega zdrsnil na peto mesto.

»V obeh dneh se je v drugi seriji vrstni red zelo pomešal. Zadovoljen sem, da sem v soboto ohranil mesto na zmagovalnem odru. Rezultati so v zadnjem obdobju vrhunski, manjkajo pa še malenkosti, ki jih bo treba popraviti. V soboto mi je prvi skok uspel zelo dobro, a bi iz njega lahko izvlekel še kaj več, če bi fazo leta izvedel bolje. Včeraj sem v prvi seriji sam naredil napako, zato se nisem boril za vrh. V finalu je bil skok veliko boljši, pravzaprav najboljši, ki sem ga naredil v Titisee-Neustadtu, a z razpletom tekme nisem povsem zadovoljen,« je po tekmi menil Peter Prevc.

V obeh dneh je točke osvojil le Jernej Damjan za 19. in 16. mesto, Nejc Dežman je bil 13. in 32., Jurij Tepeš 21. in 36., potem ko je bil v kvalifikacijah drugi z najdaljšo daljavo serije 141 metrov, Matjaž Pungertar 30. in 50. Robert Kranjec je v obeh dneh ostal brez finala (38. in 45. mesto), kar nakazuje, da je v krizi, iz katere išče izhode na različne načine. Ena od številnih aktivnosti je refleksna masaža stopal in zdaj upa, da mu bo na poletih v Vikersundu šlo bolje. Tomaž Naglič je v soboto izpadel že v kvalifikacijah, včeraj pa je bil 46.

»Čeprav je izkupiček točk slab, sem z nastopom v Titisee-Neustadtu vendarle zadovoljen, saj gre za skakalnico z zastarelim profilom, za nameček pa si moral imeti še srečo z vetrom. Tekmi sta bili nepredvidljivi, razmere so se zelo hitro spreminjale. Razlike so bile majne, odločale so malenkosti. Na tekmi so tisti Slovenci, ki so osvajali točke, naredili po en dober skok. Škoda, da Prevc v nedeljo v zadnjem skoku ni imel boljših razmer, ker bi bil razplet drugačen in vtis boljši. Čeprav so izidi med slabšimi letos, ni razloga za skrb. Sezona je dolga in ni tragedija, če kdaj kdo tekmo konča že po prvem skoku. Kranjec bo skušal na treningu v Planici na veliki skakalnici dvigniti formo za polete v Vikersundu,« je povedal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

Na vprašanje, ali je bil Kraft na obeh tekmah pred Prevcem, ker je Avstrijec dvignil formo, je odvrnil: »Ne gre za dvig forme pri Kraftu, ampak bo moral Prevc začeti delati odlične skoke. Kraft ni boljši, ampak Peter trenutno skače malo preveč po domače. Moral bo biti bolj potrpežljiv in zbran.«