Najboljši slovenski deskar na snegu Žan Košir je tudi na tekmi svetovnega pokala v Sudelfeldu v Nemčiji še naprej nizal vrhunske uvrstitve. Še na peti tekmi sezone je bil na odru za zmagovalce. V paralelnem veleslalomu, ki je bil prvič v sezoni po starem načinu, torej s po dvema vožnjama na vsaki stopnji, je zasedel tretje mesto. Košir, ki je nastopil s poškodovanim kolenom, je v polfinalu po hudi napaki izgubil proti svetovnemu prvaku, Rusu Andreju Soboljevu, kasnejšemu zmagovalcu. V malem finalu je premagal Francoza Sylvaina Dufourja.

»V polfinalu sem proti Soboljevu storil veliko napako, ki je bila posledica spremembe vidljivosti. Tukaj je bila nekaj dni zaradi megle slaba vidljivost, nato pa je nenadoma posijalo sonce. Ko sem dobil prednost, sem začel voziti bolj elegantno, bolj previdno, spustil sem se v linijo okoli vratc. Pozabil pa sem delati odklon, tako da robnik ni prijel. Vesel sem, da sem to spoznal in v vožnji za tretje mesto spremenil taktiko,« je odločilne vožnje opisal Žan Košir.

S svojo predstavo ni bil povsem zadovoljen, za kar je imel tudi opravičilo. »Nisem bil pravi. Pol voženj je bilo dobrih, pol pa slabših. Nisem pričakoval, da bom nadaljeval niz odličnih uvrstitev. V zadnjem tednu zaradi poškodbe nisem mogel normalno trenirati. Na tekmo sem prišel z načrtom, da se obdržim med najboljšimi, saj nisem vedel, kakšna je moja telesna pripravljenost. Že pred začetkom sem se zavedal, da se vsa sezona ne bo odvijala po mojih željah,« je pojasnil Košir. Najbolj je bil zadovoljen, da se je po porazu v polfinalu zbral in v malem finalu pokazal najboljši vožnji dneva.

Tržičan še naprej zanesljivo vodi v svetovnem pokalu, ima 3800 točk. Največji tekmec za kristalni globus bo dvakratni olimpijski prvak, Rus Vic Wild, ki se je prebil na drugo mesto, drugi je bil tudi na sobotni tekmi.

»Ne zanašam se na prednost dobrih tisoč točk. Do konca so še štiri tekme, torej še skoraj polovica. Že prej sem vedel, da bo Wild najnevarnejši tekmec. V zadnjem času je dobil zagon. Vesel sem, ker ni zmagal, želim pa si čim prej srečati z njim v medsebojnem dvoboju. Tale poraz proti Soboljevu ga bo zelo bolel. Dobro ga poznam in vem, da je to zanj hud udarec. Bo še nevaren tekmec, moja prednost zanj ni nedosegljiva. Da pridem do kristalnega globusa, bom moral biti verjetno na vseh tekmah uvrščen med prvih pet. Boj za skupno zmago v svetovnem pokalu je še povsem odprt. Moja naloga je, da se v odmoru do naslednjih tekem spočijem in si povrnem fizično moč. To zdaj nujno potrebujem za napad na veleslalomsko zmago, ki mi še manjka,« meni Košir.

Rok Marguč je izpadel v osmini finala, preostali Slovenci pa v kvalifikacijah. Naslednji tekmi bosta v Asahikawi na Japonskem. sta, jo